Γιώργος Λάνθιμος: Η ανατομία της σκηνής χορού της Emma Stone στο «Poor Things» (video)

Σε μια ταινία υπάρχουν ορισμένες σκηνές που την καθορίζουν. Στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου υπάρχει μια σκηνή που η Emma Stone πρέπει να χορέψει. Πώς πας όμως να χορογραφήσεις μια ακολουθία χορού για έναν χαρακτήρα που δεν έχει χορέψει ποτέ πριν; Αυτή ήταν η πρόκληση για τον Λάνθιμο και το «Poor Things», στο οποίο πρωταγωνιστεί η Emma Stone ως μια γυναίκα που έχει το μυαλό ενός μωρού που, και σε προχωρημένη

ηλικία βρίσκει τα πατήματά της.

Σε αυτή τη σκηνή, η Bella Baxter (Stone) βρίσκεται σε δείπνο με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), τον αγαπημένο της. Καθώς ακούει τον ρυθμό της μουσικής και βλέπει άλλους να χορεύουν, το σώμα της Bella αρχίζει να κινείται ενστικτωδώς. Ξαφνικά, βρίσκεται η ίδια στην πίστα, κάνοντας κινήσεις που φαίνεται να εφευρίσκει που είναι τόσο περίεργες όσο και ενδιαφέρουσες.

«Ο χορός, επειδή το κάνει για πρώτη φορά, έπρεπε να είναι κάτι αρκετά πρωτόγονο, λίγο παιδικό», είπε ο σκηνοθέτης της ταινίας, σε συνέντευξή του.

Συνεργάστηκε με τη χορογράφο Constanza Macras, με την οποία δούλεψε επίσης στο «The Favourite», για να δημιουργήσει το σωστό μείγμα συνέργειας και χάους στην κίνηση. Οι κινήσεις της δεν έχουν λογική, μοιάζουν με μεταμοντέρνα χορογραφία ενός ανθρώπου που μόλις ανακάλυψε κάτι το εξαιρετικό και το τρομερά απελευθερωτικό.

Ο Λάνθιμος είπε ότι μαζί με τον κινηματογραφιστή Robbie Ryan χρησιμοποίησαν έναν ευρυγώνιο φακό σε μια κάμερα τοποθετημένη σε μια μεγάλη μεταλλική κουκλα καθώς ακολουθούσαν τους ηθοποιούς. Όχι μόνο χρειαζόταν να χορογραφηθούν οι κινήσεις, αλλά το καστ έπρεπε επίσης να χορέψει γύρω από την περιπλανώμενη κάμερα με τρόπο που να διασφαλίζει ότι κανείς δεν θα τραυματιστεί.

Διαβάστε επίσης:

«Καβγάς» Λουπάκη – Γιαννίκου για την αποχώρησή της από το «Κόκκινο»

Μάνεσης για τηλεθέαση: «Πήρατε απάντηση γιατί 5χρονα παιδιά βλέπουν στις 3 τα ξημερώματα τηλεμάρκετινγκ;»

Μαρία Κορινθίου για Λιάγκα: «Για ελάφι με κόβεις; – Δεν με ενδιαφέρει πού αναφέρεται»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Λάνθιμος, Emma Stone, Poor Things,giorgos lanthimos, Emma Stone, Poor Things