Γιώργος Καραϊβάζ: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας

Στοιχεία συλλέγει η ΕΛ.ΑΣ. τα οποία θα αξιολογήσει για να ξετυλίξει τον «μίτο» της περίπλοκης υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι αρχές έχουν στην κατοχή τους βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας κατοικιών και καταστημάτων της περιοχής του Αλίμου, ενώ συγκεντρώνονται και άλλα από τη διαδρομή που ακολούθησε ο άτυχος δημοσιογράφος από τις εγκαταστάσεις του Star μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο, οπότε και δολοφονήθηκε.

«Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο, πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ να κρύβεται κάτι ασήμαντο. Κάτι

που όταν αποδειχτεί ίσως μας εκπλήξει…Μια έντονη διαφωνία ή ενδεχομένως ένα επεισόδιο που όμως ο δημοσιογράφος δεν του έδωσε σημασία με αποτέλεσμα να του στοιχίσει τη ζωή. Επίσης, μπορεί κάποιος να ήθελε να του κλείσει το στόμα γιατί μέσα από την έρευνα γνώριζε πράγματα που δεν έπρεπε να αποκαλυφθούν...» αποκάλυψε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που έχει γνώση των δεδομένων της υπόθεσης προσδιορίζει το κίνητρο του ηθικού αυτουργού. 

Στην αναζήτηση του σκούτερ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκούτερ, μάρκας Beverly, που χρησιμοποίησαν οι δράστες, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Επίσης, η αστυνομία εξετάζει τις πινακίδες κλεμμένων σκούτερ Beverly του τελευταίου διαστήματος, καθώς θεωρείται πιθανό οι δράστες να έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο εξ αυτών, οπότε οι ειδικοί αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας από εκείνες τις κλοπές, μήπως αποκτήσουν πιο καθαρή εικόνα των δραστών και αποκομίσουν πιο καθαρά τα χαρακτηριστικά τους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί προς το παρόν κάποιο καμένο δίκυκλο και δεν έχει δηλωθεί πρόσφατη κλοπή μοτοσυκλέτας με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανόν οι δράστες να χώρισαν σύντομα και είτε να φόρτωσαν το Beverly σε κάποιο βανάκι, είτε ο ένας εξ αυτών να επιβιβάστηκε σε κάποιο αυτοκίνητο και ο δεύτερος να συνέχισε μόνος τη διαδρομή του, μέχρι το σημείο όπου το εξαφάνισαν.

Επιπλέον, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει τα στοιχεία από το laptop του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά και από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο δέχθηκε σφαίρα.

«Πρόβες» δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

«Το υλικό που θα συλλέξουμε αναμένεται να είναι πολλά… terabyte. Μέσα από αυτό θα εξετάσουμε ύποπτες κινήσεις οχημάτων και πεζών κοντά στην κατοικία του Γιώργου Καραϊβάζ, αρκετές ημέρες πριν από τη δολοφονία του», υποστηρίζουν οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εκτιμούν ότι οι δολοφόνοι είχαν παρακολουθήσει τον δημοσιογράφο τις προηγούμενες ημέρες, είχαν χρονομετρήσει τη διαδρομή του από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν έως το σπίτι του και ανέμεναν την κατάλληλη στιγμή για να στήσουν τη δολοφονική ενέδρα.

Οι αστυνομικοί είναι σχεδόν σίγουροι πως οι δολοφόνοι είχαν κάνει «προσομοιώσεις» της δολοφονίας, ενώ δεν αποκλείουν να επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ κάποια από τις προηγούμενες ημέρες, αλλά για άγνωστους λόγους δεν πέτυχαν τον σκοπό τους.

Τους κατέγραψαν οι κάμερες πριν σκοτώσουν

Σε υλικό από κάμερα ασφαλείας οικίας στην οδό Αγίου Δημητρίου στον Άλιμο, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σκουρόχρωμο σκούτερ Beverly, στο οποίο επιβαίνουν οι δολοφόνοι.

Η διέλευσή του γίνεται 3-4 λεπτά πριν από τη δολοφονία και σε απόσταση περίπου 300-400 μέτρων από το σημείο που διαπράχθηκε. Αρμόδιοι αξιωματικοί πιθανολογούν ότι οι δράστες κινούνταν διαρκώς γύρω από το σημείο της δολοφονίας, προκειμένου να μη μένουν σταθεροί, δίνοντας στόχο, και να γίνουν αντιληπτοί.

Πώς έμαθε η οικογένεια για τη δολοφονία του

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

«Χτύπησε το τηλέφωνό μου, ήταν ένας συνάδελφος συνδικαλιστής που μου είπε ότι σκότωσαν τον Γιώργο. Δεν το πίστεψα, λέω θα κάνει λάθος. Τότε πήρα τηλέφωνο τον Μανώλη Ασαριώτη ο οποίος ήταν συνεργάτης του Γιώργου στο bloko.gr και φίλος του και του λέω “έγινε κάτι με τον Γιώργο;”, εκείνος μου απάντησε αρνητικά. Έκλεισα το τηλέφωνο και κάλεσε το Σπύρο Λεβιδιώτη. Ούτε εκείνος ήξερε κάτι. Στη συνέχεια πήρα τη γυναίκα του,  τη Στάθα και μου λέει: “Γιώργο χτύπησαν τον Γιώργο;”. Τη ρώτησα γιατί το λέει αυτό, και τότε μου λέει κάποιον χτύπησαν και είναι κοντά στο αυτοκίνητό του. Ε, μετά άκουσα μια αναστάτωση, κάποιες φωνές και…», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Στη συνέχεια η Ζήνα Κουτσελίνη δήλωσε πως «η Στάθα τον περίμενε για να φάνε. Από εδώ έφυγε στις 13:40. Στη διαδρομή την πήρε τηλέφωνο για να τη ρωτήσει τι φαγητό έχουν. Ωστόσο έβλεπε την ώρα να περνάει. Έμαθε για κάτι που συνέβη στην περιοχή και δεν πίστεψε ότι είναι ο Γιώργος. Ψάχνει να δει εάν πήγαινε ο Γιώργος στο σπίτι για να τον στείλει και να δει τι συμβαίνει». 

 «Ο Δημήτρης, το παιδί του Γιώργου, πήγε στο σημείο και προσπαθούσε να δει εάν αυτός που ήταν πεσμένος στο έδαφος είναι ο πατέρας μου. Όταν διαπίστωσε ότι πρόκειται για τον πατέρα του έπαθε σοκ και άρχισε να φωνάζει. Μιλάμε για ένα πολύ στυγερό έγκλημα, έπεσαν δεκατρεις σφαίρες και οι δέκα τον βρήκαν στο σώμα του. Μισούσε τα όπλα και δεν οπλοφορούσε. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε κανέναν» υποστήριξε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα