Γιώργος Καραϊβάζ: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του δημοσιογράφου – Η ανάρτηση της συζύγου του

Στο σκοτάδι κινούνται οι έρευνες των Αρχών έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κάτω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και ουδείς γνωρίζει ποιος και γιατί τον ήθελε νεκρό.

Σε λίγη ώρα, στις 14.20, την ώρα που έπεφτε νεκρός από τα πυρά των δραστών, η οικογένειά του δημοσιογράφου θα τον τιμήσει με τρισάγιο.

«Περιμένουμε δικαίωση»

Στην ανάρτησή της η σύζυγος του δημοσιογράφου, Στάθα Καραϊβάζ γράφει:

«Αγαπημένοι φίλοι γνωστοί και άγνωστοι, συνεργάτες, άνθρωποι που γίνατε συνοδοιπόροι του ανείπωτου πένθους μας, σας γνωστοποιώ ότι:

λόγω απόφασης της οικογένειας το ετήσιο μνημόσυνο του Γιώργου μας τελέστηκε σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο στο μοναστήρι του Οσίου Δαιύδ από τον Γέροντα Γαβριήλ που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στην οικογένεια μας.

Στις 9/4/2022 τιμούμε με οδύνη τη μνήμη του Πατέρα, Συζύγου ,Συγγενή, Φίλου, Συνεργάτη, Δημοσιογράφου , στο τόπο που τελέστηκε το έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, της Δημοσιογραφίας , της Ελευθερίας του Τύπου, εκεί που με ένα άνανδρο χτύπημα αφαιρέθηκε η ζωή του Γιώργου Καραϊβάζ άφηνοντας την Τελευταία του πνοή 9/4/2021 2.20 το μεσημέρι είκοσι μέτρα απο την πόρτα του σπιτιού μας.

Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ Δημήτρης και Στάθα σας καλούν όλους να παραβρεθούμε ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε αλλά περιμένουμε δικαίωση. Η πολιτεία οφείλει να διατηρήσει σε κύρια προτεραιότητα της την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος στο πρόσωπο του Γιώργου Καραϊβάζ διασφαλίζοντας έτσι έμπρακτα τον σεβασμό της, στο ύψιστο δικαίωμα της Ελευθεροτυπίας».

ΕΣΗΕΑ: Ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας η διαλεύκανση της δολοφονίας

«Το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, συμπληρώνεται ένα έτος από τη στυγνή και άνανδρη δολοφονία του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ χωρίς, δυστυχώς, να διαφαίνεται καμία πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος, η οποία είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για να απονεμηθεί δικαιοσύνη ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά και για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

»Η διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ΕΣΗΕΑ και για τον λόγο αυτό έχουμε απευθυνθεί πολλάκις, γραπτά και προφορικά, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα. Έναν ολόκληρο χρόνο μετά όχι μόνο παραμένουν ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για το αν έστω υπάρχει πρόοδος στις έρευνες», συνεχίζει.

«Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον αυτό δεν έχει ατονήσει. Οι διεθνείς Οργανώσεις Δημοσιογράφων καθώς και η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία μας απευθύνουν συχνά ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Εμφανίζεται σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων. Η ΕΣΗΕΑ δεν ξεχνά ούτε θα επιτρέψει να ξεχαστεί η δολοφονία του συναδέλφου μας. Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ θα παραβρεθεί το Σάββατο, 9 Απριλίου, στην οδό Θ. Αννίνου στον Άλιμο, στις 14.20, ώρα που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, εκδηλώνοντας για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του στυγερά δολοφονημένου συναδέλφου», καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

Κώστας Αρβανίτης: Θέμα Δημοκρατίας η εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ

Δήλωση για την ανεξιχνίαστη δολοφονία έκανε και ο Κώστας Αρβανίτης.

«Το 2021 δολοφονήθηκαν δημοσιογράφοι σε δύο χώρες της ΕΕ. Η μία ήταν η Ελλάδα. Ο ένας δολοφονημένος δημοσιογράφος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ. Σήμερα, το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Απριλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του, έξω από το σπίτι του», αναφέρει ο ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left & μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ.

«Ένας χρόνος που η δολοφονία ενός δημοσιογράφου σε Ευρωπαϊκή χώρα, κράτος-μέλος της ΕΕ παραμένει ανεξιχνίαστη, ένας ακόμη λόγος που φέρνει την Ελλάδα στο μικροσκόπιο διεθνών οργανισμών και θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Ένας χρόνος για όλα αυτά είναι πολύ. Κάποιοι ίσως είχαν ή έχουν στο μυαλό τους πως αργά ή γρήγορα η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ θα ξεχαστεί. Δεν τους αφήσαμε να το πετύχουν», επισημαίνει.

«Στο Ευρωκοινοβούλιο, η αρμόδια Επιτροπή LIBE, έχει ήδη καλέσει τους αρμόδιους Έλληνες Υπουργούς, τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Τσιάρα, από τον Ιούνιο του 2021, να ενημερώσουν το σώμα για την πορεία των ερευνών, θέτοντας ευρύτερο θέμα για την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη χώρα μας. Και όσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν παρέστησαν, όπως ο κ. Τσιάρας, θα ξανακληθούν άμεσα, καθώς υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες… Δεν θα επιτρέψουμε η δολοφονία Καραϊβάζ να ξεχαστεί ανεξιχνίαστη. Το χρωστάμε στην οικογένεια του δολοφονημένου ρεπόρτερ, το χρωστάμε σε όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση στη χώρα μας που πρέπει να ζουν και να εργάζονται με αίσθημα ασφάλειας. Είναι θέμα Δημοκρατίας», καταλήγει στη δήλωσή του ο Κώστας Αρβανίτης.

Διαβάστε επίσης:

Λάκης Λαζόπουλος: «Μήπως η θυσία τριών παιδιών θα έφερνε ησυχία στη σχέση με τον Μάνο;»

Τηλεθέαση: Καθήλωσε το «Φως στο Τούνελ»

Ηλίας Δημητρακόπουλος: Η ιστορία του θρύλου της ελληνικής δημοσιογραφίας έρχεται σε βιβλίο

Keywords
Τυχαία Θέματα