Γιώργος Χατζημαρκάκης: Το υδρογόνο είναι η πύλη για το μέλλον

Στη σημασία που αποκτά το υδρογόνο ως πηγή ενέργειας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου, μιλώντας σε Ευρωπαϊκά ΜΜΕ για την εποικείμενη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου.

 Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου, που διοργανώνεται από την Hydrogen Europe, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Clean Hydrogen Partnership, επεσήμανε ο κ. Χατζημαρκάκης συγκεντρώνει ολόκληρο τον ευρωπαϊκό τομέα υδρογόνου σε μια τοποθεσία

για μια ολόκληρη εβδομάδα συνεδρίων, εκθέσεων και εξαιρετικών ευκαιριών δικτύωσης.

Αυτή η εκδήλωση είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ενημερώνεστε για τις τελευταίες καινοτομίες, πολιτικές και εξελίξεις στον τομέα του υδρογόνου. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εμπλακείτε στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο στην Ευρώπη.
Με περισσότερους από 100 εκθέτες, 25 στρογγυλά τραπέζια και πάνω από 200 ομιλητές του κλάδου, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να μάθετε για όλα τα πράγματα υδρογόνου!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης τόνισε καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με τον τομέα του υδρογόνου στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, χωρισμένο μεταξύ της διάσκεψης πολιτικής υψηλού επιπέδου και του φόρουμ μας B2B. Οι εναρκτήριες συνεδριάσεις της Δευτέρας  20 Νοεμβρίου θα επικεντρωθούν στις μελλοντικές παγκόσμιες προκλήσεις και στην ανάγκη θέσπισης κανονισμών και προτύπων για το διεθνές εμπόριο υδρογόνου.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Ursula von der Leyen, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και ο Maroš Šefčovič, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για τις Διοργανικές Σχέσεις και την Προοπτική Διερεύνηση, πρόσφατα διορισμένος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια θα οργανωθούν στρογγυλές τράπεζες για την αποθήκευση και τη χρηματοδότηση του υδρογόνου. Η μακροπρόθεσμη εποχιακή αποθήκευση υδρογόνου αντιμετωπίζει τη μεταβλητότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βελτιώνει την ευελιξία του δικτύου και προωθεί τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο και ισορροπημένο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας. Καθώς η παγκόσμια ζήτηση για καθαρό υδρογόνο αναμένεται να φτάσει τους 500-680 εκατομμύρια τόνους έως το 2050, η καταλυτική επένδυση σε τρίτες χώρες είναι απαραίτητη για την υποστήριξη της ανάπτυξης της αλυσίδας αξίας του υδρογόνου.


Την Τρίτη 21.11.2023, ένα από τα highlights θα είναι σίγουρα το πάνελ για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου, της οποίας η πρώτη πιλοτική δημοπρασία ξεκινά κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου! Η Τράπεζα μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να επιτρέψει σε έργα υδρογόνου να ξεκινήσουν ανταγωνιστικά και να συμβάλουν στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του κλάδου.

Άλλες συζητήσεις για την κατασκευή ηλεκτρολύτη, την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, το υδρογόνο για τη ναυτιλία και την αεροπορία και τη μεταφορά υδρογόνου — μεταξύ πολλών άλλων συναρπαστικών θεμάτων — θα κρατούν τους επισκέπτες ενήμερους.

Οι εκθέτες μας επισημαίνει ο κ. Χατζημαρκάκης αντιπροσωπεύουν όλες τις πτυχές της αλυσίδας του υδρογόνου, από τους κατασκευαστές και τις εταιρείες μηχανικών έως τους ηγέτες τεχνολογίας, τους χειριστές υποδομών και τους παραγωγούς. Τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου θα είναι σε ετοιμότητα για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία υδρογόνου.

Υπάρχουν επίσης ερευνητικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Επιπλέον, πολλές εθνικές ενώσεις μέλη της Hydrogen Europe θα είναι παρόντες για να μοιραστούν το όραμά τους για τον εθνικό τους τομέα υδρογόνου — ο ρόλος των κρατών μελών είναι κρίσιμος για την επιτυχία της επανάστασης του υδρογόνου!

Κλείνοντας ο κ. Χατζημαρκάκης τονίζει ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από πρώτο χέρι τις πιο πρόσφατες καινοτομίες υδρογόνου και να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις για τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία σήμερα. Δεν υπάρχει καλύτερη εκδήλωση εάν θέλετε να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτόν τον τομέα και τη σημασία του για τους στόχους μας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.
Οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα προϊόντα και τις προόδους τους, τα οποία θα διαδραματίσουν ρόλο στην αποστολή μας να απελευθερώσουμε τις ανθρακούχες εκπομπές της κοινωνίας. Οι πολυάριθμοι χώροι δικτύωσης που δημιουργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα επιτρέπουν σε φορείς και επιχειρηματίες να συναντηθούν, να συνεργαστούν και να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Brussels Expo Center στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: Όλα τα χρήματα που θα πάρουμε από τους ελεύθερους επαγγελματίες θα πάνε σε υγεία και παιδεία

ΣΕΣ: Μείωση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα κατα 0,2% παρά την αύξηση των πραγματικών κερδών κατα 5,9%

Παπαθανάσης: Υποχρεωτικά POS για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2024 (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Χατζημαρκάκης,giorgos chatzimarkakis