Γιατί ο Τραμπ αναβάλλει την επίσκεψή του στη Μ.Βρετανία –Έκπληκτη η Μέι

ΚΟΣΜΟΣ

Σε τηλεφώνημα που είχε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ της είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην προγραμματισμένη επίσκεψη του στη Μεγάλη Βρετανία, αν οι Βρετανοί πολίτες δεν δείξουν δημοσίως την υποστήριξή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στην Μέι ότι δεν επιθυμεί να βρεθεί στη χώρα της, σε περίπτωση που σημειωθούν διαμαρτυρίες μεγάλης έκτασης, προτείνοντάς

της παράλληλα να το αναβάλλουν για λίγο καιρό.

Το τηλεφώνημα έγινε πριν λίγες βδομάδες, σύμφωνα με σύμβουλο της Ντάουνιγκ Στριτ που ήταν παρών κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας και μάλιστα, η Μέι φάνηκε να μένει έκπληκτη.

Η πρωθυπουργός είχε καλέσει τον Τραμπ όταν εκείνη είχε επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε δημοσίως αποδεχτεί την πρόσκλησή της.

Η κόντρα του Τραμπ με τον μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας πριν μερικές μέρες, είχε ξεσηκώσει θύελλα επικρίσεων. Έπειτα, ο Καν κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τραμπ και πολλοί εικάζουν ότι αυτή η κόντρα είναι η αιτία που ο Τραμπ δεν θέλει να πάει σύντομα στη Μεγάλη Βρετανία.

Ντόναλντ ΤραμπΤερέζα ΜέιεπίσκεψηαναβάλλεταιτηλεφώνημαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα