Γιατί ο ISIS είναι η πιο πλούσια τρομοκρατική οργάνωση – Τι μισθό παίρνουν οι τζιχαντιστές μαχητές

ΚΟΣΜΟΣ

Μία έρευνα σε βάθος στα οικονομικά του ISIS αποδεικνύει ότι είναι η πιο πλούσια τρομοκρατική οργάνωση στη σύγχρονη ιστορία καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς τα καθαρά κέρδη της οργάνωσης από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, τις λεηλασίες και τους φόρους αγγίζει το 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την έρευνα τα δύο τρίτα των εσόδων, «επενδύονται» στην πολεμική μηχανή της οργάνωσης και το υπόλοιπο για τα έξοδα συντήρησης των περιοχών που έχουν υπό τον έλεγχό

τους στη Συρία και το Ιράκ. Όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία που συντηρούν στη Μοσούλη για τους μαχητές της οργάνωσης. Όσοι δεν ανήκουν στην οργάνωση, είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο νοσοκομείο με τα δικά τους φάρμακα.

Σύμφωνα με την έρευνα των Financial Times, o ISIS μπορεί να συνεχίζει την προπαγάνδα του για τουλάχιστον τρία χρόνια και δίνει εξηγήσεις για το πώς χρηματοδοτείται.

Τρεις μισθολογικές κλίμακες

Οι μαχητές που δεν έχουν δηλώσει την πλήρη υποταγή τους στον ISIS πληρώνονται με χαμηλούς μισθούς που κυμαίνονται από 50 έως 100 δολάρια το μήνα.

Οι μαχητές Mubayeen κερδίζουν από 130 έως 200 δολάρια το μήνα, έχουν δηλώσει υποταγή στον ISIS και θεωρούνται μεσαίας τάξης μαχητές και υπάρχει και η τρίτη κατηγορία των Muhajireen που πληρώνονται από 600 έως 1000 ευρώ το μήνα. Αυτοί είναι κυρίως ξένοι μαχητές που έχουν εμπειρία σε πολέμους κυρίως σε γειτονικές χώρες.

Μετά τους βομβαρδισμούς στη Συρία, υπάρχουν αναφορές ότι οι μαχητές έχουν δεχθεί πιέσεις για να μειωθεί ο μισθός τους.

Ο αναλυτής Columb Strack, αναφέρει στην εφημερίδα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η τρομοκρατική οργάνωση επιχειρεί να περιορίσει τα έξοδά του, μειώνοντας τους μισθούς των μαχητών, τα ποσά που πληρώνουν για ηλεκτρική ενέργεια και άλλες υπηρεσίες και επιβάλλουν νέους φόρους στα αγροτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Ισλαμικό Κράτος αν και έχει τη δυνατότητα να παράγει πετρέλαιο, έχει μεγάλες απώλειες μετά την απώλεια της εύκολης πρόσβασης στην Τουρκία μετά την ήττα στο Tal Abyad, και την προσπάθεια των τουρκικών αρχών να σταματήσει το λαθρεμπόριο.

τζιχαντιστέςΙσλαμικό Κράτοςοικονομικά ISISHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα