Γιατί η προσοχή της Ν.Δ. είναι στραμμένη στους μικρούς

Πληροφορίες από την Πειραιώς αναφέρουν ότι στη Ν.Δ. δεν είναι καθόλου δυσαρεστημένοι από την αναταραχή που επικράτησε το τελευταίο διάστημα σε κόμματα όπως η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας σχετικά με τη σειρά των υποψηφίων βουλευτών τους για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ως γνωστόν, υπήρξαν και στα δύο κόμματα γκρίνιες και κάποιες αποχωρήσεις που συνοδεύτηκαν από καταγγελίες για φαινόμενα αρχηγισμού και φαβοριτισμού, αναταραχή που – στη Ν.Δ.

εκτιμούν ότι – περνάει και στους δυνητικούς ψηφοφόρους των κομμάτων αυτών, οι οποίοι ενδέχεται να κάνουν δεύτερες σκέψεις μέχρι την κάλπη της Κυριακής.

Γιατί; Μα, φυσικά, επειδή όσο λιγότερα κόμματα μπουν στη Βουλή και όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός τόσο ταπεινώνεται το όριο της αυτοδυναμίας, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τον στόχο που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άνετη δεδηλωμένη στη Βουλή, μιλώντας, μάλιστα, για περίπου 158-160 βουλευτές.

Από την άλλη, πάντως, στη ΝΔ παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή και, ας πούμε, προβληματισμό τα ποσοστά που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στους Σπαρτιάτες, κόμμα το οποίο στήριξε και ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς κάποιες προβολές και αναγωγές τους βάζουν ακόμα και εντός Βουλής.

Αν και ένα μεγάλο μέρος των υπερσυντηρητικών έως και ακροδεξιών ψηφοφόρων θεωρείται «χαμένο» για τη Ν.Δ., εντούτοις δεν θα τους ευχαριστούσε καθόλου να κατορθώσει να μπει στη Βουλή το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο θεωρούν στην Πειραιώς ότι ενδεχομένως θα προκαλέσει πολλά προβλήματα – και ιδεολογικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό μαθαίνουμε ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος από τη Ν.Δ. σε περιφέρειες όπου οι Σπαρτιάτες εμφανίζονται να συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά, σε μια προσπάθεια να «ψαλιδιστούν» όσο περισσότερο γίνεται οι προοπτικές του κόμματος αυτού να μπει στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Θάνος Πλεύρης: Πένθος για την οικογένειά του

Έπιασε τόπο το τράβηγμα του αυτιού από τον Ανδρουλάκη

Προσοχή στα… μπαγιάτικα ψηφοδέλτια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ν Δ,n d