Γιατί έλειπε χθες η Λίνα Μενδώνη από τη Βουλή

Πολιτική

 

Προσπάθεια για να περιορίσει τα προβλήματα που δημιούργησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μέσα στην ΝΔ, με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Λιγνάδη καταβάλει η κυβέρνηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε χθες, η υπουργός του , να μην βρεθεί στην Βουλή και πολύ περισσότερα στα υπουργικά έδρανα.

Καθώς στο κυβερνών κόμμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος γύρω απ όσα είπε η Λίνα Μενδώνη για

τον Δημήτρη Λιγνάδη , - «ότι την εξαπάτησε και ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος» στο Μέγαρο Μαξίμου θεώρησαν ότι η υπουργός Πολιτισμού θα πρέπει να μείνει μακριά από το πεδίο αντιπαράθεσης , προκειμένου η παρουσία της να μην προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι δεν χωρούσε στα κυβερνητικά έδρανα λόγο κορωνοϊόυ, στην πραγματικότητα ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να την έχει στο κάδρο της συζήτησης καθώς θεωρούσε ότι θα ήταν κόκκινο πανί και για τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και για τα στελέχη του κόμματος του. Χωρούσε πάντως η Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία βρέθηκε στα υπουργικά έδρανα καθώς ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατοπίσει το επίκεντρο της συζήτησης από τους χειρισμούς Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη, στα τρολ του διαδικτύου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε δυο φορές στην απουσία της υπουργού θέλοντας να καταδείξει ότι τελικά υπάρχει πρόβλημα με το πρόσωπο της υπουργού μέσα στην κυβέρνηση «Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξατε σήμερα σε αυτή την κρίσιμη συζήτηση στα υπουργικά έδρανα να μην κάθεται η κυρία του Πολιτισμού. Το επιλέξατε, προφανώς δεν είναι τυχαίο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας .

Η χθεσινή μέρα ωστόσο δεν φαίνεται να ήταν η καλύτερη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού τελικά ο Αλέξης Τσίπρας -τον οποίο στην πραγματικότητα ήθελε να συμπαρασύρει σε μια συζήτηση για τα τρολ και το διαδίκτυο -δεν «τσίμπησε» . Αντίθετα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε στην Βουλή να δίνει τον δικό το τόνο στην συζήτηση , με αναφοράς επί της ουσίας στα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Δεν δίστασε μάλιστα να κρατήσει αποστάσεις απ όσα έχουν γραφτεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για την υπόθεση ακόμα και από τους δικούς του ανθρώπους . «Τα καταδικάζω κατηγορηματικά απ όπου και αν προέρχονται» είπε ο Αλέξης Τσίπας αναφερόμενος σε αναρτήσεις που εμπλέκουν την ΝΔ με την παιδεραστία στέλνοντας έτσι και ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές ακόμα και στα στελέχη του κόμματος του.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αιφνιδιασμένο από την στάση του αρχηγού της αξιωματική αντιπολίτευσης -αν και πάλι να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν κράτησε αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη – καθώς με την κίνηση του αυτή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησε το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης , ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω απ όσα λέγονται και γράφονται για την σχέση του κυβερνώντος κόμματος με την παιδεραστία.

ΚυβέρνησηΛίνα ΜενδώνηΔημήτρης ΛιγνάδηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα