Γιάνης Βαρουφάκης: Μια σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

Σε μια σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος είναι 30 ετών και φέρεται να χτύπησε τον Γιάνη Βαρουφάκη με δύο γροθιές και μία κλωτσιά. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 30χρονος, που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, είναι ο βασικός δράστης της επίθεσης ενώ έχει συλληφθεί και στο παρελθόν και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης κτηρίου, που είχε καταληφθεί.

Ο 30χρονος συνελήφθη

βάσει εντάλματος και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είχε δεχθεί επίθεση το βράδυ της 10ης Μαρτίου 2023, έξω από εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

Σημειώνεται πως η αστυνομία είχε προχωρήσει σε άλλες δύο συλλήψεις μετά το βίαιο περιστατικό, ωστόσο ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Παράλληλα, τότε, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, ζήτησε την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, τονίζοντας πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά καλά καταθέσει στην Αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης:

Μάντζος: Οι «Έλληνες» και το ΕΑΝ αποτελούν διαδοχικά σχήματα της Χρυσής Αυγής

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: Λάθος η μεθοδολογία του ΟΟΣΑ για τους μισθούς στην Ελλάδα

Τσίπρας: Αμφίρροπη η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαϊου, ανοιχτό το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα