Γερμανία: Στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητώντας αυξήσεις (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες δάσκαλοι, πυροσβέστες και αστυνομικοί διαδήλωσαν χθες στο Βερολίνο ζητώντας από την κυβέρνηση Μέρκελ να αυξήσει τους μισθούς τους.

Η διαδήλωση υποστηρίχθηκε από πολλά μεγάλα εργατικά σωματεία τα οποία κήρυξαν παράλληλα στάσεις εργασίας σε οκτώ κρατίδια.

Οι δάσκαλοι ζητούν αυξήσεις

της τάξης του 5.5% στους μισθούς τους αλλά και αύξηση 175 ευρώ το μήνα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η Ομοσπονδία των Δημοσίων Υπαλλήλων (DBB), το σωματείο των καθηγητών GEW και των αστυνομικών GdP- που υπολογίζονται στα τρία εκατομμύρια- συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας που θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή.

Η εργοδοτική ένωση των εκπαιδευτικών (ΤdL) που εκπροσωπεί τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας έχει απορρίψει το αίτημα των καθηγητών λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα κόστιζε 6,5 δισ ευρώ.

Τα γερμανικά συνδικάτα επηρεάστηκαν από την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στο δυναμικό συνδικάτο της μεταλλουργίας IG Metall και την εργοδοσία για μισθολογική αύξηση κατά 3,4% καθώς και για εφάπαξ καταβολή 150 ευρώ.

Ο Φρανκ Μπσίρσκε, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου Verdi, δήλωσε πως οι στάσεις εργασίας θα αυξήσουν την πίεση προς την κυβέρνηση, εν όψει του επόμενου γύρου διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Γερμανίααπεργίαδημόσιοι υπάλληλοι
Keywords
Τυχαία Θέματα