Γεωργιάδης: Μικρή η κάμψη στην αγορά την τελευταία εβδομάδα

Ως δύο εβδομάδες δοκιμασίας χαρακτήρισε τις επόμενες δεκαπέντε μέρες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως σημείωσε, τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν λόγω και της κινητικότητας κατά τη διάρκεια των Εορτών.

«Αν κρατήσει η κατάσταση αυτή για 15 ημέρες η ζημιά στην αγορά θα είναι μικρή αλλά αν κρατήσει περισσότερο θα είναι μεγάλη», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ήδη την τελευταία εβδομάδα η αγορά υπέστη μια «Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει η πανδημία είναι ο εμβολιασμός», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η χώρα μας κατάφερε να έχει ισορροπίες σε σχέση με άλλες χώρες.

«Μείναμε ανοιχτοί στην οικονομία, η πίεση στο σύστημα υγείας δεν φαίνεται να αυξάνεται», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στον Ηλία Μόσιαλο και στις αντιδράσεις της Εκκλησίας για την σατιρική του ανάρτηση, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο έκανε διπλό λάθος, ένα που το ανήρτησε και ένα που δεν ζήτησε συγγνώμη.

Για το πλαφόν στα pcr tests

«Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο pcr test έχουν “κλειδώσει” στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα», όπως σημείωσε ο υπουργός.

Τέλος, αναφέρθηκε στο κατάστημα εστίασης στην Κυψέλη, όπου έγινε έλεγχος την Πρωτοχρονιά και βρέθηκε σωρεία παραβάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στην Κυψέλη, έγινε το αμίμητο. Ήρθε σε μένα η πληροφορία για το μαγαζί της Κυψέλης, ενημέρωσα την υπηρεσία, έκανε έλεγχο και “σφράγισε” το μαγαζί. Το επόμενο μεσημέρι ήταν πάλι ανοιχτό, πήγαμε πάλι και το ξανακλείσαμε. Χθες το βράδυ τουλάχιστον ήταν κλειστό».

Για τις εικόνες στο Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης:

ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ: Τα επιδόματα και οι συντάξεις που καταβάλλονται από σήμερα

Είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του ευρώ – Ιστορική αναδρομή

Ηλεκτροκίνηση: Μπήκε στην… πρίζα το 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα