Γεωργιάδης: «Εκτός από την ενέργεια δεν υπάρχει αύξηση σε κανένα προϊόν» (Video)
Για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση αλλά και για την πανδημία μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η μόνη αύξηση που έχει γίνει αφορά μόνο την ενέργεια και η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει μέτρα ανακούφισης εάν συνεχιστεί η κρίση ενέργειας.
«Αν εξαιρέσεις το κόστος της ενέργειας, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα. Έχουμε διαθέσει 1,1 δισ. ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και από το νέο έτος θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ένα κομμάτι της αύξησης αναγκαστικά θα φτάσει στον καταναλωτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει»Αναφερόμενος στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η φετινή χρονιά δεν συγκρίνεται με πέρυσι, καθώς φέτος έχουμε τα εμβόλια.
«Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί αναλαμβάνει το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί. Βάλαμε υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών. Όταν λέμε από τους 700 διασωληνωμένους, ο οποίος είναι φοβερός αριθμός, οι 600 είναι ανεμβολίαστοι, κάποια στιγμή να έχουμε κάποια λογική. Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει. Αποκλείεται».
Όπως τόνισε και ίδιος, το καλάθι των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση λειτουργεί και χαρακτήρισε λυπηρό το ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό, δραματικό, ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι την ημέρα. Είναι φοβερό! Εγώ κλαίω πραγματικά, είναι φοβερό».
Με αφορμή το γεγονός ότι υπάρχει μία μερίδα του πληθυσμού που αρνείται να εμβολιαστεί, ο υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των «Θεματοφύλακων του Συντάγματος». Μετά την απαγωγή του Γυμνασιάρχη στην Πιερία, 11 «Θεματοφύλακες» βρίσκονται υπό κράτηση και κατηγορούνται για κακούργημα.
«Διάβασα την υπερασπιστική γραμμή των 11 και έμεινα έκπληκτος από τον συνήγορο υπεράσπισης, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικά. Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 120. Το άρθρο 120 επικαλούνται οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα επί μνημονίων, ο Καμμένος, ο Τσίπρας και λοιποί. Η Ελλάδα είναι αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που λειτουργεί. Εάν ο νόμος της κυβέρνησης είναι συνταγματικός ή όχι, δεν κρίνεται στο Facebook, αλλά στα δικαστήρια», είπε.
Σχετικά με το τι ισχύει με την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά την τρίτη δόση, εικάζει πως θα λήγει στους εννέα μήνες, ωστόσο δεν θέλει να προτρέξει, καθώς είναι θέμα των γιατρών αυτό.
Ως προς τις προσλήψεις των 4.000 ιερέων δήλωσε τα εξής: «Οι προσλήψεις είναι γνωστές, ανακοινώνονται στο υπουργικό συμβούλιο δημοσίως. Οι ιερείς είναι γύρω στους 200 κάτι. Το 4.000 ως αριθμός έχει προκύψει από μία συγκλονιστική παρεξήγηση. Πόσους ιερείς μισθοδοτεί το ελληνικό δημόσιο εδώ και χρόνια; 10.000. Οι 6.000 είναι μόνιμοι στο δημόσιο και οι 4.000 με συμβάσεις που ανανενώνονται. Πως το ξέρουμε αυτό; Το μάθαμε στην κοινή γνώμη έντονα κάποια στιγμή; Το είχε ανακοινώσει ο κ. Τζανακόπουλος επί εποχής πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμφωνία με τον Μακαριότατο».
Διαβάστε επίσης:
Κακοκαιρία: Κινδύνευσαν ζωές – Η Δυτική Ελλάδα μετράει τις πληγές της (Videos/ Photos)
«Σαρώνει» η νεανική εγκληματικότητα
Μπουρλότο στην αγορά ακινήτων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έλεγε αν κάνω το εμβόλιο θα πεθάνω: Θρήνος για τον 42χρονο αστυνομικό, πατέρα δύο κοριτσιών
- Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ και καταστήματα την Κυριακή 12/12
- Σοβαρή εξέλιξη στην Ιαπωνία μετά από καταγραφή παρενεργειών στα εμβόλια Moderna και Pfizer
- Γλυφάδα: Το τραμ έκανε δρομολόγιο μέσα... στη θάλασσα!
- Μποναμάς σε συνταξιούχους - υγειονομικούς - ΑμεΑ
- Αυτό είναι το σπίτι που πούλησε ο Μητσοτάκης - Το παρασκήνιο του δύσκολου «αποχωρισμού»
- Το παιδί του Σημίτη εκλέγεται αρχηγός με τη στήριξη του Λαλιώτη!
- Πώς να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασης
- Δεκέμβριος στο Netflix: Πέντε ταινίες που δεν χάνονται με τίποτα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Κακοκαιρία: Κινδύνευσαν ζωές – Η Δυτική Ελλάδα μετράει τις πληγές της (Videos/ Photos)
- Μπουρλότο στην αγορά ακινήτων
- Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης vs Παπανδρέου – Το παρασκήνιο, οι συμμαχίες και το «σκληρό» ροκ (photos/videos)
- Γαλλία – Ιταλία συμμαχία
- Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι
- Κακοκαιρία: Καταιγίδες στα δυτικά, χιόνι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά – Βελτίωση από το μεσημέρι
- «Σαρώνει» η νεανική εγκληματικότητα

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Κακοκαιρία: Κινδύνευσαν ζωές – Η Δυτική Ελλάδα μετράει τις πληγές της (Videos/ Photos)
- Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι
- Κακοκαιρία: Καταιγίδες στα δυτικά, χιόνι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά – Βελτίωση από το μεσημέρι
- Γαλλία – Ιταλία συμμαχία
- «Σαρώνει» η νεανική εγκληματικότητα
- Μπουρλότο στην αγορά ακινήτων
- Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης vs Παπανδρέου – Το παρασκήνιο, οι συμμαχίες και το «σκληρό» ροκ (photos/videos)
- Γιώργος Τράγκας: «Δύο γνωστοί κανίβαλοι/κονδυλοφόροι παράγουν αισχρά fake news»
- G7: Ενιαίιο μέτωπο για να αποτρέψουν μια κρίση ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σκρέκας: Θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για ευάλωτους αν συνεχιστούν οι αυξήσεις
- Μουσείο με 110.000 εκθέματα στο Τατόι και στόχο πάνω από 1 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο
- Κακοκαιρία: Εικόνες αποκάλυψης σε χωριά της Λαμίας - Σώζουν κόσμο με βάρκες
- H NΔ ποντάρει στη δυναμική που θα φέρει στο ΚΙΝΑΛ η εκλογή νέου αρχηγού
- Γιώργος Μπουλμπασάκος: Δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για VIP
- Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου - Πώς θα λειτουργήσουν
- Σχεδιάζεται νέα επιδότηση για το ρεύμα - Ποια θα είναι τα κριτήρια
- Λαμία πλημμύρες: “Βγήκε ‘εξω” ο Σπερχειός, εκκενώνεται το χωριό Κόμμα
- Καιρός – Τα έντονα φαινόμενα «σάρωσαν» τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες