Γεωργιάδης για αυτοκτονία καρκινοπαθή: «Είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου, δεν προσήλθε στο ραντεβού ο ασθενής»

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του καρκινοπαθή από την Κρήτη που αυτοκτόνησε, εξέφρασε σε νεότερες δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον υπουργό η αυτοκτονία του άτυχου ασθενούς δεν συνδέεται με την έλλειψη φαρμάκου για την χημειοθεραπεία του. Το φάρμακο ήταν διαθέσιμο και είχε ήδη προγραμματιστεί ραντεβού για την θεραπεία, υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 72χρονος ανέμενε το φάρμακό του σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το «Ράδιο Κρήτη» για να ξεκινήσει τις θεραπείες ωστόσο αυτό καθυστερούσε με αποτέλεσμα ο άνδρας στην απελπισία του να απαγχονιστεί.

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αυτόχειρα. Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με τη διοίκηση. Δεν είναι αληθές αυτό (σ.σ. ότι συνδέεται με την έλλειψη φαρμάκου). Στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του, όπου δεν προσήλθε, και το δεύτερο ραντεβού, στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Είχαμε κλείσει στον ασθενή στις 04/03 και εκείνος δεν προσήλθε και του είχαμε κλείσει νέο ραντεβού για σήμερα, 12/03. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας με PET scan. Άρα κάποια αναμονή υπάρχει. Το φάρμακο το λάμβανε ο ασθενής. Αν δεν το πήρε μια φορά, υπήρχε λόγω έλλειψης και είχε ειδοποιηθεί για το ραντεβού του. Δεν υπάρχει έλλειψη του εν λόγω φαρμάκου, διορθώθηκε το πρόβλημα ακόμη και στην τιμή του» είπε ο Γεωργιάδης και διευκρίνισε «Απλώς επειδή ακούστηκε πως την ευθύνη την έχει ο ΕΣΥ λόγω της έλλειψης του φαρμάκου, δεν είναι απόλυτα ακριβές. Υπήρχε έλλειψη και είχαμε εξασφαλίσει μετά από παρέμβαση ποσότητα» είπε συγκεκριμένα.

Όπως εξήγησε: «Το φάρμακο αυτό έλλειπε από την Ελλάδα ακριβώς ένα 24ωρο, μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού, και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες».

«Δεν θέλω να πω για κανέναν άνθρωπο που βάζει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό, αλλά δεν έφταιγε το Εθνικό Σύστημα Υγείας», κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία με φιέστα πάνω από τα κρεβάτια ασθενών

Γεωργιάδης στο συνέδριο Economist: Προτεραιότητα η υλοποίηση του μητρώου των ασθενών με καρκίνο

Φουντώνει η κόντρα: «Έχω αποχωρήσει από το ’23» λέει ο Κασσελάκης για τα αστακοκάραβα – ΝΔ: «Τότε ποιος δάνεισε στον ΣΥΡΙΖΑ;», καμία απάντηση για τα «πλαστά Πόθεν Έσχες»

Keywords
Τυχαία Θέματα