Γενς Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ «δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Οι δηλώσεις του έρχονται σε αντίθεση με όσα δήλωσε νωρίτερα ο Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Δεν έχουμε κανένα

σχέδιο να αναπτύξουμε μάχιμα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην ουκρανική επικράτεια, δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα για κάτι τέτοιο», ξεκαθάρισε πάντως ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε άλλη… γραμμή ο Μπλίνκεν

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε αναφέρει ότι «η Ουκρανία θα ενταχθεί εν τέλει στο ΝΑΤΟ καθώς η υποστήριξη προς τη χώρα παραμένει «σταθερή» μεταξύ των κρατών μελών της Συμμαχίας».

«Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Σκοπός μας στη σύνοδο κορυφής είναι να βοηθήσουμε να γεφυρώσουμε αυτήν την ένταξη», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Μήνυμα στη Δύση από τη Ρωσία: Η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε τροπή των γεγονότων

Εντωμεταξύ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σήμερα σε «ευθεία αντιπαράθεση».

Από την πλευρά της εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα 4/4:

«Η Δύση είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε τροπή των γεγονότων και ότι η εθνική της ασφάλεια είναι ισχυρή» δήλωσε η Ζαχάροβα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχουν αποτύχει.

Ενώ πρόσθεσε πως «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ωθείται η Βορειοατλαντική Συμμαχία στη λήψη βιαστικών μέτρων που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην παγκόσμια ασφάλεια».

Χθες, Τετάρτη η Μαρία Ζαχάροβα έσπευσε επίσης να δηλώσει ότι το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε μια νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου τονίζοντας ότι η ιστορία του ΝΑΤΟ είναι «γεμάτη επιθετικές περιπέτειες που έφεραν πολέμους και καταστροφή σε πολλά έθνη» και πως η επέτειός του δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Σουηδία: Σομαλός σκότωσε την έγκυο σύντροφό του γιατί δεν την ενέκρινε η μητέρα του

ΕΕ: Πώς κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης έγιναν πολυτελή αυτοκίνητα και ακριβά ρολόγια – Απάτη μαμούθ με εικονικές εταιρείες

Συναγερμός στη Δανία μετά από αστοχία εκτόξευσης πυραύλου – Έκλεισε ο εναέριος χώρος και οι ναυτιλιακές οδοί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ, Ουκρανία,gens stoltenbergk, nato, oukrania