Γεννηματά: Κίνδυνοι από την πλημμελή φύλαξη των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή με την οποία ζητά την αποτελεσματική φρούρηση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια απέστειλε η Φώφη Γεννηματά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Με την επιστολή διαμαρτύρεται για την ελλιπή φρούρηση παρά τις συνεχείς επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες που δέχονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, τη συνεχή εκτόξευση απειλών και τις διαμαρτυρίες προς τους ιθύνοντες.

Τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι έριξαν για μια ακόμη φορά μολότοφ στην είσοδο των γραφείων με περιορισμένες ζημιές, αφού κατασβέστηκαν άμεσα. «Θέλω να υπογραμμίσω, για μια ακόμα φορά, ότι οι καταστάσεις που δημιουργούνται ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους, όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις μας αλλά, κυρίως, για τους εργαζομένους μας, για τους πολίτες που μπαινοβγαίνουν στα γραφεία μας, για τα στελέχη μας και για τους ίδιους τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των γραφείων μας. Γι’ αυτό, είναι ανάγκη να ξαναδείτε συνολικά το σοβαρό αυτό θέμα, συνεκτιμώντας την ιδιαιτερότητα και την επικινδυνότητα της υπόθεσης. Πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ευθύνες γίνουν ασήκωτες» επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά στην επιστολή της.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. Τόσκα Νικόλαο

ΘΕΜΑ: Μέτρα ασφαλείας του Κεντρικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, στη Χαρ. Τρικούπη 50

κ. Υπουργέ,

Επανερχόμαστε, για πολλοστή φορά, στο θέμα των μέτρων ασφαλείας των κεντρικών μας γραφείων στη Χαρ. Τρικούπη 50.

Επανερχόμαστε, γιατί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπισθεί μια κατάσταση που έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Η διπλή επίθεση με μολότοφ, που έγινε στα γραφεία μας το βράδυ της Κυριακής 13/12, ήταν η τελευταία μιας μεγάλης σειράς επιθέσεων, επαναλαμβανομένων κατά πυκνά διαστήματα και με αύξουσα συχνότητα και επικινδυνότητα την τελευταία περίοδο.

Το ιστορικό των επιθέσεων με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, των περιπτώσεων των τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος των γραφείων μας, αλλά και των συχνότατων απειλών εις βάρος μας, το γνωρίζει άριστα η ηγεσία της Αστυνομίας.

Παρόλα αυτά το Σχέδιο Προστασίας που οι αρμόδιοι εκπόνησαν, έχει εγκαταλειφθεί.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν έχει ληφθεί καμιά απολύτως μέριμνα. Φαίνεται ότι μιλούμε «εις ώτα μη ακουόντων»

Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρονται στις από 2/2/2015, 10/2/2015 και 19/10/2015 αναφορές προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας του επικεφαλής των αστυνομικών, που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των γραφείων μας.

Επίσης και οι από 9/2/2015 και 21/10/2015 επιστολές του Γενικού Διευθυντή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως και η σχετική τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Θέλω να υπογραμμίσω, για μια ακόμα φορά, ότι οι καταστάσεις που δημιουργούνται ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους, όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις μας αλλά, κυρίως, για τους εργαζομένους μας, για τους πολίτες που μπαινοβγαίνουν στα γραφεία μας, για τα στελέχη μας και για τους ίδιους τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των γραφείων μας.

Γι’ αυτό, είναι ανάγκη να ξαναδείτε συνολικά το σοβαρό αυτό θέμα, συνεκτιμώντας την ιδιαιτερότητα και την επικινδυνότητα της υπόθεσης. – Πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ευθύνες γίνουν ασήκωτες».

Φώφη ΓεννηματάΠΑΣΟΚεπιστολήγραφείαφρούρησηΕξάρχειαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα