Γεννηματά: Δεν παρακολουθώ τη λογική του ώριμου φρούτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικαιωμένη εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξη που έδωσε στο Mega, για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, αφού όπως είπε είναι η μόνη που αντιτάχθηκε στη λογική του «ώριμου φρούτου» που έχει καταλάβει τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και πέτυχε να μπουν στο κοινό ανακοινωθέν οι επιφυλάξεις της για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. « Είναι αδιανόητο, άλλα να λέμε και να γράφονται στα πρακτικά, άλλα στην ανακοίνωση και άλλα στις κάμερες. Η στάση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη και

έντιμη. Οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες, ιστορικές. Ο καθένας λοιπόν να αναλάβει τις ευθύνες του» επεσήμανε η κυρία Γεννηματά, η οποία είναι σε φάση μαζικής επίθεσης σε όλα τα κόμματα.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε με αυτόν τον τρόπο τη δική της απάντηση, αφού η γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι στη λογική της ανάληψης ευθυνών όλων των φιλευρωπαϊκών δυνάμεων για την κατάσταση στη χώρα. Όπως έλεγαν στη Χαριλάου Τρικούπη, όλοι θα κριθούν τελικά από τους Έλληνες πολίτες, αφού ο χώρος τους δεν μένει απέξω να «πυροβολεί την κυβέρνηση», αλλά δηλώνει ότι θέλει «να βάλει πλάτη» για να αντιστραφεί η κατάσταση.

Η κυρία Γεννηματά έμμεσα επέκρινε τη στάση Μητσοτάκη –Θεοδωράκη για υποκρισία επισημαίνοντας: «Από όλες τις άλλες πλευρές δεν ήθελαν να υπάρχει καμία υποσημείωση. Διότι η λογική του ώριμου φρούτου είναι μια εύκολη λογική. Θα κριθούμε όλοι από τον ελληνικό λαό». Και δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τη στάση Λεβέντη, που από την μια επιζητεί «οικουμενική κυβέρνηση» που απαιτεί τη μέγιστη συναίνεση και από την άλλη αρνήθηκε να συνυπογράψει τη μίνιμουμ συμφωνία.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέμεινε ότι παρότι «διαμορφώθηκε η εθνική γραμμή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να την εφαρμόσει. Εκεί έβαλα αστερίσκο. Μετά τη δική μου παρέμβαση και επιμονή δέχθηκαν όλοι να υπάρχει παράγραφος στο κείμενο που λέει ότι εκφράσαμε επιφυλάξεις για τους χειρισμούς και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης. Μένει να κριθεί αν θα τα καταφέρει.

Σημείωσε ακόμη ότι το Συμβούλιο έγινε με καθυστέρηση και αφού έκλεισαν τα βόρεια σύνορα μας και πως ένα από τα λάθη της κυβέρνησης είναι ότι με το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας δόθηκε η εντύπωση ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός προσφύγων-μεταναστών.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε ότι έγινε οποιαδήποτε αναφορά στη σύσκεψη για «τρόικα εσωτερικού»: «Αυτό το διέρρευσαν έξω. Αναμένω σήμερα να το διαψεύσουν από το Μαξίμου. Αντιθέτως ειπώθηκε ότι χάρη στις προσπάθειες κομμάτων που έχουν μεγάλη δύναμη στην Ε.Ε. έχει αλλάξει το κλίμα. Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά τις μεγάλες προσπάθειες που έχω κάνει για να διαμορφώσω ένα ευνοϊκό κλίμα, στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές υπέρ του ελληνικού λαού. Έχουμε προκαλέσει δηλώσεις των κ. Σουλτς, Γκάμπριελ, Στάινμαγιερ, Πιτέλα, Στάνισεφ» είπε χαρακτηριστικά.

Μια αναφορά της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις κινήσεις του πρωθυπουργού, ίσως και να δείχνει το γεγονός της πολύ σκληρής στάσης της στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα η Γεννηματά άφησε να διαφανεί εκνευρισμένη, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί για μια ακόμη φορά να εισπηδήσει στον πολιτικό και ιδεολογικό χώρο της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να συμβιβάσει το κόμμα του με την εφαρμογή του μνημονίου. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι « πριν από 40 μέρες ζήτησα συνάντηση μαζί του για να του επισημάνω, ότι το προσφυγικό λαμβάνει δραματικές διαστάσεις και χρειάζεται κοινή πολιτική αντιμετώπιση. Ο Τσίπρας « προσπάθησε να «αξιοποιήσει» τη δική μας συνάντηση, βλέποντας αμέσως μετά τον κ. Κουβέλη για να δείξει ότι χτίζει την κεντροαριστερά. Μα δεν έχει ο κ. Τσίπρας καμία σχέση με την κεντροαριστερά».

Φώφη ΓεννηματάΠΑΣΟΚσύσκεψη πολιτικών αρχηγώνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα