Γενί Σαφάκ: Με την Google τα έβαλε η Τουρκία - Εμφανίζει με ελληνική ονομασία τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια

ΚΟΣΜΟΣ

 

Με την Google τα έχει βάλει η Τουρκία, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ και αυτό γιατί... ανακάλυψαν ότι στους χάρτες της εμφανίζει τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου με τις ελληνικές τους ονομασίες.

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ οι καταγγελίες κατά της Google ξεκίνησαν από τον τέως υπαρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και πρόεδρο του Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, Τζιχάτ

Γιαϊτζί, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση των ελληνικών ονομασιών Βόσπορος και Δαρδανέλια αντί των τουρκικών İstanbul Bogazı και Çanakkale Bogazı, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει «η Ελλάδα αρνείται να αποδεχτεί τα ονόματα İstanbul Bogazı και Çanakkale Bogazı αποκαλώντας τα ως «Βόσπορο» και «Δαρδανέλια» επικαλούμενη τη Συνθήκη του Μοντρέ, ωστόσο -προσθέτει- δεν υπάρχουν καλές προθέσεις εδώ.

Ο ίδιος μιλά για προσβολή προς την Τουρκία, καλώντας την Google να «διορθώσει αμέσως το λάθος».

«Τέτοιες προσπάθειες δείχνουν πραγματικά τις αρχικές προθέσεις των Ελλήνων. Δεν θέλουν ειρήνη. Υπάρχουν διάφορες απαιτήσεις. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Πρέπει να ενημερώσουμε τα ευρωπαϊκά κράτη γι’ αυτές τις προθέσεις των Ελλήνων», καταλήγει.

Γενί ΣαφάκGoogleΤουρκίαελληνική ονομασίαΒόσποροςΔαρδανέλιαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα