Γενέθλια για τη Βασίλισσα Ελισάβετ - Σβήνει 91 κεράκια και οι Βρετανοί γιορτάζουν (Photos - Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Είναι μια από της μακροβιότερες μονάρχης στον κόσμο και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και το μόνο άτομο στον κόσμο που έχει γενέθλια δύο φορές το χρόνο. Ο λόγος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία σήμερα γιορτάζει την πραγματική ημερομηνία γέννησής της.

Εν μέσω φημών για την κατάσταση της υγείας της η Ελισάβετ γινεται σήμερα 91χρονών και συνεχίζει ακάθεκτη τη δουλειά της ως βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Και μπορεί οι πρόωρες εκλογές

τον Ιούνιο να δυσκολεύουν την πολιτική κατάσταση στη χώρα ωστόσο, οι Βρετανοί απτόητοι γιορτάζουν τα γενέθλια της Ελισάβετ

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ Αλεξάνρα Μαρία διαδέχθηκε στον θρόνο τον πατέρα της στις 6 Φεβρουαριου 1952 ύστερα από τον θάνατό του. Όπως είναι γνωστό όταν πέθανε ο πατέρας της η Ελισάβετ είχε ξεκινήσει το ταξίδι της στην Κοινοπολιτεία και η είδηση του θανάτου του Βασιλιά Γεώργιου την βρήκε στην Κένυα.

Η τελετή της στέψης της ήταν η πρώτη που μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την τηλεόραση και έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 1953.

Η περίοδος της βασιλείας της έχει συμπέσει με ορισμένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας, όπως για παράδειγμα η κορύφωση και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η αντίσταση της ΕΟΚΑ για την Κύπρο και η τουρκική εισβολή στο νησί, η είσοδος - και μελλοντικη έξοδος- της Βρετανίας από την ΕΕ, ο πόλεμος των Φώκλαντς, οι δύο πόλεμοι του Κόλπου καθώς και τα τρομοκρατικά χτυπήματα τόσο από τον ΙRA όσο και από την Αλ Κάιντα τον Ιούλιο του 2005.

Το 2012 μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι Ελισάβετ γιόρτασε τον ιωβηλαίο για τα 60 χρόνια από την άνοδό της στο βρετανικό θρόνο.

Ωστόσο, η βασιλεία της σημαδεύτηκε και από σκάνδαλα με την εξωσυζυγική σχέση του γιου της και διαδόχου του θρόνου Κάρολου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς – μετέπειτα σύζυγό του- ,. καθώς και τις "ερωτοδουλειές" του πρίγκιπα Ανδρέα να είναι η κορωνίδα όλων αυτών.

Και μπορεί οι Βρετανοί να αγαπούν την Ελισάβετ, κυρίως γιατί επέλεξε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Λονδίνου να παραμείνει στο παλάτι και να μην τραπεί σε φυγή, ωστόσο, τα γεγονότα που ακολούθησαν του θανάτου της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Λαίδης Νταϊάνα, αποτελούν ένα μελανό σημείο στις σχέσεις της με τον βρετανικό λαό.

Πλεον, η Ελισάβετ έχει αποσυρθεί από τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις τις οποίες έχει αναλάβει η επόμενη γενιά της οικογένειας, ο Ούλιαμ με τη γυναίκα του και ο αδερφός του, Χάρι.

Η Ελισάβετ μπορεί να είναι ήσυχη για το μέλλον καθότι η γραμμή της διαδοχής είναι ασφαλής τόσο μέσα από τον εγγονό της πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά και τον γιο του πρίγκιπα Γεώργιο καθώς και την κόρη του πριγκίπισσα Σάρλοτ .

Βρετανίαβασίλισσα ΕλισάβετΕλισάβετγενέθλιαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα