Γέμισαν το σχολείο στο Ωραιόκαστρο με συνθήματα κατά της ρατσιστικής απόφασης του Συλλόγου Γονέων (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Πολλές είναι οι αντιδράσεις τις τελευταίες ώρες, μετά από ανακοινώσεις από συλλόγους γονέων του δήμου Ωραιοκάστρου που απειλούν ότι θα κάνουν κατάληψη σε σχολεία, εάν τα προσφυγόπουλα πάνε σχολείο στο ίδιο κτίριο με τα παιδιά τους.

Άγνωστοι εισέβαλαν το βράδυ στο δημαρχείο του Ωραιοκάστρου και έγραψαν συνθήματα υπέρ των προσφύγων και μεταναστών.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Seleο, ο δήμος έσβησε τα συνθήματα από τους τοίχους, ωστόσο το σήμα τον αναρχικών υπάρχει ακόμα στο

κτίριο.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, σήμερα το πρωί είδαν στο τοίχο να γράφει «Οι μετανάστες είναι της Γης οι κολασμένοι». Ενώ και σε άλλα σχολεία, έγραψαν συνθήματα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης ασκεί σκληρή κριτική στην τοπική κοινωνία του δήμου, καθώς όπως λέει δεν μπορούν να λένε «όχι στους ξένους».

Οι γονείς των μαθητών, απειλούν με καταλήψη σε κτίρια, έαν τελικά τα προσφυγόπουλα πηγαίνουν σε σχολεία του δήμου,επειδή δεν θέλουν να βρίσκονται στις ίδιες αίθουσες με τα παιδιά τους. Χθες, παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου. Αθ. Τσολακίδης, μετά τον σάλο με την ανακοίνωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Πηγή: seleo.gr

Ωραιόκαστροπροσφυγόπουλασχολεία Ωραιόκαστροσυνθήματα στους τοίχουςρατσισμόςΣύλλογος Γονέων ΩραιοκάστρουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα