Γάζα: Μακελειό στο νοσοκομείο αλ Σίφα – Χτύπησαν κομβόι ασθενοφόρων που κατευθύνονταν στο πέρασμα της Ράφα

Ένας πύραυλος από drone χτύπησε σήμερα το νοσοκομείο αλ Σίφα, στην κεντρική πύλη του.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές υπάρχουν εκατοντάδες θύματα από το πλήγμα ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός.

Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι μια συνοδεία ασθενοφόρων που αναχωρούσε από το νοσοκομείο Σίφα προς το πέρασμα της Ράφα βομβαρδίστηκε από τον Ισραηλινό Στρατό.

At precisely 16:30, Israeli occupying forces launched an airstrike on Rashid Street in the western part of

#Gaza, their target was a group of ambulance vehicles returning from a mission to transport injured individuals to the Rafah border, which included an ambulance… pic.twitter.com/wQRFKfrLZY

— PRCS (@PalestineRCS) November 3, 2023

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε επίσης ότι άλλη μια επίθεση σημειώθηκε κοντά στο νοσοκομείο Αλ Κουντς.

Το νοσοκομείο αλ Σίφα νοσηλεύει πάνω από 5.000 ασθενείς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους στις μπροστινές και πίσω αυλές.

«Αν θέλετε να σκοτώσετε ό,τι έχει απομείνει από εμάς, ενημερώστε μας»

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο διευθυντής Muhammad Abu Silmeyeh είπε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας είναι κάτι περισσότερο από τρομακτική.

«Ξεμείναμε από ιατρικές προμήθειες, δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε τον μεγάλο αριθμό θυμάτων και σε λίγες ώρες, οι γεννήτριες θα σταματήσουν», είπε. «Το νεκροτομείο του νοσοκομείου είναι γεμάτο. Κρατάμε τους νεκρούς στα φορτηγά καταψύκτες μας».

«Στέλνουμε μηνύματα SOS σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Abu Silmeyeh, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο διαθέτει το μεγαλύτερο τμήμα θερμοκοιτίδων νεογνών, τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις λειτουργίας και τη μεγαλύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας στον θύλακα.

«Το κτίριο πίσω μου στεγάζει χιλιάδες ασθενείς και θύματα. Τώρα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», είπε. «Αν θέλετε να σκοτώσετε ό,τι έχει απομείνει από εμάς, απλώς ενημερώστε μας. Εάν αυτό το νοσοκομείο καταρρεύσει, ολόκληρος ο τομέας της υγείας θα καταρρεύσει».

#BREAKING| #Israel has bombarded the injured and displaced individuals in front of Al Shifa Hospital.
The Ministry of Health has said that there is a massacre in front of the hospital now. pic.twitter.com/CjErsNVQn1

— Quds News Network (@QudsNen) November 3, 2023

Είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας και τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική επίθεση.

Massacre now! In front of #AlShifa Hospital #Gaza#Israel has bombarded the injured and displaced individuals in front of Al Shifa Hospital.

The Ministry of Health has said that there is a massacre in front of the hospital now.

https://t.co/HiIeggQn5z pic.twitter.com/S2fHO2M7g2

— vanessa beeley (@VanessaBeeley) November 3, 2023

Σύμφωνα με το The times of Israel, ένα χτύπημα έπληξε μια συνοδεία ασθενοφόρων, τα οποία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς σκότωσαν πολλούς ανθρώπους κοντά στο νοσοκομείο αλ Σίφα της περιοχής στην πόλη της Γάζας.

Ένας δημοσιογράφος του AFP στο σημείο λέει ότι είδαν πολλές σορούς δίπλα σε ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο.

Πλάνα δείχνουν ματωμένες γυναίκες και παιδιά σκορπισμένα στο τσιμέντο έξω από τα ασθενοφόρα.
Η Χαμάς λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από Ισραηλινό πύραυλο.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κύριο κέντρο διοίκησης της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Σίφα.

Την ίδια ώρα, η Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλει στοχοποίηση ασθενοφόρου της που βρισκόταν στην είσοδο του νοσοκομείου, προσθέτοντας πως τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Targeting a PRCS ambulance while it was in front of Al-Shifa Hospital. Our colleagues were saved by a miracle #GazaUnderAttack #NotATarget pic.twitter.com/WUJBGrsxXi

— PRCS (@PalestineRCS) November 3, 2023

Υπενθυμίζεται πως το χτύπημα στο νοσοκομείο αλ Αχλί άφησε πίσω τουλάχιστον 471 νεκρούς Παλαιστινίους και την ομόθυμη καταδίκη πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, ακόμη και σύμμαχοι του Ισραήλ το κατηγορούν για την επίθεση, παρόλο που η ισραηλινή κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει ότι δεν ευθύνεται για το τυφλό χτύπημα στο νοσοκομείο.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Λίβανο, την Ιορδανία, τη Λιβύη, την Υεμένη, την Τυνησία, την Τουρκία, το Μαρόκο, το Ιράν και την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ciaran: Μητέρα στη Βρετανία έσωσε το μωρό της από σπασμένα τζάμια – Συγκλονιστικό βίντεο

Μεσανατολικό: Αμερικανικό σενάριο τρόμου για συνεργασία Χεζμπολάχ-Wagner – Διαψεύδει το Κρεμλίνο

Twitter: Χαμός με viral video που δείχνει τεράστιο σκελετό να χορεύει στο Burj Khalifa – «Όλα δείχνουν ότι είναι CGI»

Keywords
Τυχαία Θέματα