Γάμος ομόφυλων: Το «δύσκολο» ραντεβού του Ανδρουλάκη με τους βουλευτές του – Αγώνας του ΠΑΣΟΚ για τον Δούκα

Έτοιμος να αντιμετωπίσει τους βουλευτές του για το «καυτό» θέμα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα συγκαλέσει ακόμα μία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία αν δεν αλλάξει κάτι τρομερά θα γίνει αύριο Πέμπτη, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και σήμερα Τετάρτη απόγευμα.

Ψηφίζει με επίθεση στη ΝΔ

Το βέβαιο είναι ότι θα είναι κλειστή και θα γίνει πάλι μέσω διαδικτύου όπως έγινε την προηγούμενη φορά. Στην ουσία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να βάλει στο τραπέζι τις εκκρεμμότητες που υπάρχουν αναφορικά με το νομοσχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο από τον Άκη Σκέρτσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες – και έχοντας ως δεδομένο ότι δε θα αλλάξει κάτι πέρα των πληροφοριών που υπάρχουν ήδη – δεν θα υπάρξουν ενστάσεις από το Κίνημα και αυτό γιατί στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και εβδομάδες ότι κινούνται προς θετική κατεύθυνση, στηλιτεύοντας μάλιστα τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει το ελεύθερο για αποχή.

«Εχουμε πιστοποιήσει τη θέση μας, η οποία είναι θέση αρχών και αξιών. Το ΠΑΣΟΚ αξιακά και διαχρονικά έχει ταχθεί υπέρ των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της εξάλειψης κάθε μορφής διακρίσεων», είναι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να στηλιτεύσει και την στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία «χτυπά» το ΠΑΣΟΚ αλλά παράλληλα θέλει τις ψήφους των βουλευτών του για το επίμαχο νομοσχέδιο. «Ακούμε συνεχώς επιθέσεις εναντίον του ΠΑΣΟΚ, του οποίου όμως οι ψήφοι είναι αναγκαίες για να περάσει το νομοσχέδιο. Πρόκειται για έναν πολιτικό παραλογισμό, στον οποίο μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας. 

Τι θα γίνει με Παρασκευαΐδη;

Μία από τις μεγαλύτερες «εκπλήξεις» που έχουν να αντιμετωπίσουν στο ΠΑΣΟΚ είναι οι ακραίες δηλώσεις του βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, ο οποίος συνεχώς βγαίνει εκτός γραμμής λόγω των ακραίων δηλώσεων του τα βλέμματα πάνω του. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις πρώτες ομοφοβικές αναφορές του για τα ομόφυλα ζευγάρια και παρά τη έντονη σύσταση Ανδρουλάκη πως οι βουλευτές θα πρέπει να τοποθετούνται δημοσίως με ψυχραιμία και με βάση το αξιακό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, ο Π. Παρασκευαΐδης επανήλθε με μια νέα παραληρηματική παρέμβαση σε σχέση με την Τουρκία. Ο βουλευτής Λέσβου υποστήριξε ότι «οι Τούρκοι θα μας σφάξουν όλους» και κάλεσε σε οργάνωση «παλλαϊκής άμυνας».

Όπως είναι φυσικό το κλίμα δυσαρέσκειας προς το πρόσωπό του Παρασκευαϊδη είναι έντονο, ενώ έχει κληθεί να απολογηθεί για τα όσα είπε. Καθόλου τυχαίο δεν είναι και το «άδειασμα» του Θανάση Γλαβίνα προς το πρόσωπο του: «υπάρχει δυσαρέσκειά κυρίως για το ύφος και τον τρόπο με τον οποίο έχουν γίνει γνωστές οι θέσεις του κ. Παρασκευαΐδη, οι οποίες δεν απηχούν τις πάγιες θέσεις της παράταξης και έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες συστάσεις».

Τρέχει για την ΚΕΔΕ

Όλα αυτά βέβαια την ώρα που σε κομματικό επίπεδο στην Χαριλάου Τρικούπη τρέχουν για την ΚΕΔΕ και την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα, για την προεδρία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας στις εκλογές που θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα αρχές Μαρτίου. Καθόλου τυαίχα δεν ήταν άλλωστε και η παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε στους φίλους του κόμματος και τους αυτοδιοικητικούς: «Να στηριχθεί ένα σχήμα το οποίο θα δώσει δύναμη στη δική τους φωνή και όχι ένα σχήμα που θα είναι υπηρέτης της στρατηγικής του μεγάρου Μαξίμου. Να ξαναγίνει η ΚΕΔΕ όργανο των αυτοδιοικητικών και όχι του κ. Μητσοτάκη να ελέγχει τους αυτοδιοικητικούς». «Η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου εις βάρος της αυτοδιοίκησης. Πρέπει να γίνει το συνδικαλιστικό όργανο που θα υπηρετήσει μια αυτόνομη αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης. 

Όπως γίνεται αντιληπτό η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στην ΚΕΔΕ δύσκολα θα αλλάξει, ωστόσο οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ (κυρίως αυτοδιοικητικοί) δουλεύουν για μία καλή καταγραφή του Χάρη Δούκα στις επικείμενες εκλογές της Ένωσης.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολική ψήφος: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε το ΚΚΕ

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την κήρυξη «συνορεύουσας ζώνης» από τη Λιβύη: «Όχι» στην έμμεση επαναφορά του τουρκολιβυκού μνημονίου

Κασσελάκης για επιστολική ψήφο: Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο; – Εμείς είμαστε εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάμος, Ανδρουλάκη, – Αγώνας, ΠΑΣΟΚ, Δούκα,gamos, androulaki, – agonas, pasok, douka