Γαλοπούλα γεμιστή

Cucina povera

Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 4 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Εορταστικό

Υλικά

1 γαλοπούλα 4,5- 5 κιλά1 κιλό κιμά μοσχαρίσιος¾ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι νυχάκι¾ φλιτζάνι του τσαγιού κουκουνάρι1 φλιτζάνι
του καφέ σταφίδες μαύρες1 ½ κιλό ψημένα κάστανα2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί1κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι1 κουταλιά της σούπας κοφτή πιπέρι200 γραμμάρια βούτυρο2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος2 λεμόνια (το χυμό τους)2 ½ κιλό πατάτες χοντροκομμένες100 γραμμάρια βούτυρο3 λεμόνια (το χυμό τους)1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα συκωτάκια και το στομάχι της γαλοπούλας και τα ψιλοκόβουμε. Μουσκεύουμε και σταφίδες σε λίγο κρασί. Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα κόβουμε στη μέση. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τη γαλοπούλα.

Σε κατσαρόλα ρηχή λιώνουμε το βούτυρο ροδίζουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε . Τον σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, τα κάστανα, τις σταφίδες, τα συκωτάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τη ζάχαρη, το δρόμο κρέατος. Το αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τη γαλοπούλα εσωτερικά και εξωτερικά με αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε καλά τη γαλοπούλα και κλείνουμε το άνοιγμα της κοιλιάς. Την αλείφουμε με λεμόνι και βούτυρο, τη τοποθετούμε σε ταψί με ένα φλιτζάνι νερό και καλύπτουμε με τρία φύλλα αλουμινόχαρτο το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς για 4 ώρες.

Την πρώτη ώρα την ανοίγουμε και τη γυρνάμε. Αν έχει εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε λίγο.

Την δεύτερη ώρα την ξαναγυρνάμε.

Την τρίτη ώρα τη βγάζουμε και προσθέτουμε δίπλα τις πατάτες το βούτυρο το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Το σκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμα 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε ακόμα 1 ώρα, να ροδίσουν οι πατάτες και η γαλοπούλα. Για να σερβίρουμε ανακατεύουμε τη γέμιση που έχει περισσέψει στην κατσαρόλα με τη γέμιση της γαλοπούλας . Μπορούμε να συνοδεύσουμε με βερίκοκα και δαμάσκηνα σωτέ.

Πηγή: tasty-day

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα