Γαλλία: Συνελήφθη ύποπτος για τους μυστηριώδεις θανάτους και ακρωτηριασμούς αλόγων (σκληρές Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Οι γαλλικές αρχές,συνέλαβαν έναν ύποπτο στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις σε άλογα σε όλη τη χώρα, ένα γεγονός που έχει σοκάρει την γαλλική κοινωνία..

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως δύο άτομα που υποπτεύονται ότι σκότωσαν και ακρωτηρίαζαν άλογα σε όλη τη Γαλλία έγιναν αντιληπτά από ιδιοκτήτη αλόγου στην Ντιζόν, ο οποίος σήμανε συναγερμό, αναγκάζοντάς τους να το βάλουν στα πόδια.


Η Εισαγγελία της Ντιζόν είπε στα τοπικά ΜΜΕ

ότι το άλογο είχε τραυματιστεί στο πλευρό του, αν και ο τραυματισμός δεν ήταν πολύ σοβαρός. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί τονίζουν ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τα κίνητρα των ακρωτηριασμών, ενώ εξετάζουν την πιθανότητα να συνδέονται με σατανιστικές τελετές ή κάποιο «challenge» των κοινωνικών δικτύων.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, πάνω από 36 άλογα βρέθηκαν τραυματισμένα και ακρωτηριασμένα σε όλη τη Γαλλία. Χωρίς καμία εξήγηση.

Το πρώτο κρούσμα στη πόλη Ζιρόντ αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα, και στη συνέχεια ένα δεύτερο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στο στόχαστρο μιας συμμορίας, που είτε ακρωτηριάζει τα μέλη και τα γεννητικά όργανα αλόγων είτε τα τραυματίζει θανάσιμα.

Οι ιδιοκτήτες αλόγων έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια σελίδα στο Facebook, υπό τον τίτλο: «Justice for Our Horses»: (Δικαιοσύνη για τα Άλογά μας».

Σχεδόν 20.000 μέλη αλληλοϋποστηρίζονται και παρακολουθούν να ανησυχία τις εξελίξεις.

«Προς το παρόν, οι επιθέσεις σε βάρος των ζώων συνεχίζονται με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να βρουν τους ενόχους το συντομότερο δυνατό», όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Οι αρχές, πάντως, δεν γνωρίζουν γιατί τα ζώα αποτελούν στόχο, ούτε κι έχουν πληροφορίες εάν είναι έργο ενός ατόμου ή αν κάποιοι τους μιμούνται.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων τόνισε ότι οι δράστες ενεργούν σαν επαγγελματίες.

ΓαλλίαάλογαακρωτηριασμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα