Γαλλία: Ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στον Κάρολο οι απεργοί – Μπλόκο στα τραμ για να μην μπορεί να μετακινηθεί

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά των ανατροπών στο συνταξιοδοτικό που θέλει να επιβάλει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο απόηχος από τα επεισόδια φτάνει μέχρι το Λονδίνο.

Σε λίγες μέρες πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία ο βασιλιάς Κάρολος και οι συνδικαλιστές σχεδιάζουν να επισκιάσουν τις επίσημες τελετές και τις εκδηλώσεις για την βασιλική επίσκεψη με μια νέα

σειρά κινητοποιήσεων.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα γίνει δεκτός από τον Μακρόν στο Παρίσι και θα επισκεφθεί επίσης το Μπορντό, αλλά οι συνδικαλιστές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν την επίσκεψη αυτή ως μια ευκαιρία να κάνουν ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τη Sun. Στόχος τους είναι να προκαλέσουν αναταραχή ενώ θα γίνεται η επίσημη τελετή υποδοχής στις Βερσαλλίες, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του βασιλιά στο Μπορντό.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, σχεδιάζεται απεργία των οδηγών τραμ, ώστε να μην μπορέσει να μετακινηθεί με το συγκεκριμένο μέσο ο βασιλιάς Κάρολος, όπως έχει προγραμματισθεί.

«Θα τον υποδεχτούμε με  μια ωραία γενική απεργία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολιβιέ Μπεσανσενό, στέλεχος της γαλλικής αριστεράς, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε σε μάχη, θα υπάρξει ένας νικητής και ένας ηττημένος».

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα αναμένεται να φτάσουν στο Μπορντό την Τρίτη, όπου σχεδιάζουν να μετακινηθούν με τραμ.

Ο Πασκάλ Μεσγκενί, της Συνομοσπονδίας Χριστιανικών Εργατικών ενώσεων, δήλωσε στην εφημερίδα Sud Ouest ότι «είναι σχεδόν βέβαιο πως ο βασιλιάς δεν θα μπορέσει να πάρει το τραμ». «Κανένας οδηγός δεν θα θελήσει να οδηγήσει, ούτε θα υπάρχουν ελεγκτές – μόνο διαδηλωτές στις γραμμές», πρόσθεσε ο συνδικαλιστής. «Το τραμ θα μπλοκαριστεί από οχήματα … κι ας μην ξεχνούμε τον κίνδυνο κροτίδων… θα είναι περίπλοκο», τόνισε ο Μεσγκενί.

Από πηγή του παλατιού του Μπάκιγχαμ την οποία επικαλείται η Sun έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχουν σχέδια αναβολής των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται κατά την επίσκεψη του βασιλιά στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Θέλει να του περάσουν χειροπέδες αν συλληφθεί – Ποντάρει σε show στο δικαστήριο (videos)

Μπάιντεν: Νύξη υποψηφιότητας για τις εκλογές το 2024 – «Κι εγώ θα προσπαθήσω να κερδίσω δυο φορές» (Videos)

Ιράκ και Ουκρανία: Οι πολιτικές και γεωστρατηγικές συμπτώσεις και η ιστορική ειρωνεία (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα