Γαλλία: 71χρονος πυροβόλησε οικογένεια που έκανε μπάρμπεκιου στον κήπο – νεκρή η 11χρονη κόρη

Ένα 11χρονο κορίτσι δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό το βράδυ του Σαββάτου την ώρα που έπαιζε τον κήπο του σπιτιού της στη Βρετάνη, στη δυτική Γαλλία, έπειτα από μακροχρόνια αντιπαράθεση μεταξύ δύο γειτόνων.

Η Σολίν Θόρνον με την οκτάχρονη αδερφή της έπαιζαν στις κούνιες του σπιτιού τους, στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα), με τους γονείς τους να κάνουν μπάρμπεκιου στον κήπο, στο μικρό χωριό Σεντ Ερμπό, κοντά στο Κιμπέρ, όταν ένας 71χρονος Ολλανδός γείτονας άρχισε να τους πυροβολεί, σύμφωνα με

την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Η εντεκάχρονη σκοτώθηκε ακαριαία ενώ οι γονείς του κοριτσιού έχουν τραυματιστεί, με τον πατέρα της να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Η άλλη κόρη του ζευγαριού, 8 ετών, δεν έχει τραυματιστεί αλλά είναι σε κατάσταση σοκ. Αυτή ήταν που έτρεξε στο σπίτι ενός άλλου γείτονα και ενημέρωσε για το περιστατικό.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Le Parisien», ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, ενώ η μητέρα δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η οκτάχρονη αδελφή της Σολίν είχε την τύχη με το μέρος της αφού κατάφερε να γλιτώσει από τα πυρά του Ολλανδού γείτονα. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η Σελέστ, μόλις είδε τον Ολλανδό να ανοίγει πυρ, έτρεξε στους γείτονες φωνάζοντας «η αδελφή μου είναι νεκρή».

«Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι ο γείτονας των θυμάτων, ένας 71χρονος Ολλανδός συνταξιούχος, εμφανίστηκε ξαφνικά κρατώντας όπλο και πυροβόλησε εναντίον των θυμάτων πολλές φορές (…) προτού επιστρέψει στο σπίτι του με τη σύζυγό του», σημείωσε το γραφείο του εισαγγελέα του Κιμπέρ.

Ο δράστης είχε κλειστεί αρχικά στο σπίτι του, όμως στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία και συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» γράφει ότι, η οκτάχρονη αδερφή του άτυχου κοριτσιού δεν μπορεί ακόμη να αρθρώσει λέξη καθώς παραμένει σε κατάσταση «σοκ».

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο το κίνητρο του δράστη, όμως πρόσθεσε ότι οι δύο οικογένειες είχαν μακροχρόνια αντιπαράθεση για ένα κομμάτι γης που γειτόνευε με τις περιουσίες τους.

Η οικογένεια ζούσε χρόνια στο χωριό αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Πόσα ναυάγια κρύβονται στους βυθούς των θαλασσών – Νέα δεδομένα μάς ταξιδεύουν αιώνες πριν (Videos/Photos)

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Κορωνοϊός: Ξεκινά η πρώτη δίκη για τις παρενέργειες των εμβολίων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, 71χρονος, 11χρονη,gallia, 71chronos, 11chroni