«Φτώχεια πολιτικής»: Να μπει τέλος στα μπρος - πίσω της κυβέρνησης ζητά το Κίνημα Αλλαγής

ΠολιτικήΈντυπη Έκδοση

Οι δηλώσεις Σαμαρά αποκάλυψαν την αλήθεια για τον «γαλάζιο» διχασμό, λέει η Χαριλάου Τρικούπη

Σφοδρή κριτική στα «γαλάζια» κυβερνητικά πεπραγμένα για τη διαχείριση της πανδημίας κάνει το Κίνημα Αλλαγής. «Οφείλουν να σοβαρευθούν και να παρουσιάσουν επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων» τονίζουν χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη. «Χωρίς οριζόντια μέτρα καθολικής εφαρμογής. Πρέπει να μπει τέλος στα μπρος

- πίσω της κυβέρνησης και να αναδειχθεί ένα σχέδιο που δίνει προοπτική» επισημαίνουν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

«Η φτώχεια πολιτικής της κυβέρνησης την οδηγεί σε τραγελαφικές και κωμικοτραγικές καταστάσεις» υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛΛ, τονίζοντας ότι «οι παλινωδίες της μπορεί να προσφέρονται για επιθεωρησιακό θέαμα, αλλά δυστυχώς δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών».

Αυτή ακριβώς η φτώχεια πολιτικής της κυβέρνησης αποτυπώνεται για το Κίνημα Αλλαγής στο αλαλούμ, όπως το χαρακτηρίζει, με τις απαγορεύσεις για τις συγκεντρώσεις και τον συνωστισμό. «Από τη μια ψάχνει με πρωτοφανή προχειρότητα να βρει τρόπο να περιορίσει τον συνωστισμό στην Ερμού και από την άλλη εμφανίζει ως ελάφρυνση μια νέα αστυνομική απόφαση που τώρα επιτρέπει συγκεντρώσεις 99 ατόμων και τις απαγορεύει όταν γίνουν 101. Όταν βέβαια δεν απειλεί με ποινές και τιμωρίες τους νέους, κατά το πρότυπο της υφυπουργού Παιδείας».

«Γαλάζιος» διχασμός

Για το Κίνημα Αλλαγής οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά αποκάλυψαν τον εσωτερικό διχασμό του κυβερνώντος κόμματος. Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι τάσσεται εξαρχής υπέρ της επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. «Αλλά με απαράβατους όρους τη συζήτηση μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες και την αποχή της Τουρκίας από παράνομες και προκλητικές ενέργειες που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ζητήσαμε, επίσης, κοινή εθνική γραμμή και κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Ωστόσο, «οι δηλώσεις Σαμαρά αποκάλυψαν την αλήθεια: Οι έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό της Ν.Δ. υπαγόρευσαν στον πρωθυπουργό την άρνησή του να συναινέσει στην πρότασή μας για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να διαμορφωθεί αυτή η εθνική γραμμή. Δεν νοείται σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η Ν.Δ. να αφήνει να αναδειχθούν τα εσωτερικά της ζητήματα σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων» υποστηρίζει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας όσα δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Σαμαράς.

Υποψηφιότητα Λοβέρδου

Και όλα αυτά ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τον τηλεοπτικό «αέρα» της ΕΡΤ, ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνοντας πως μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της παράταξης. «Μπορώ να πετύχω, να συμβάλω, ώστε να επιτύχουμε τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του, που θα το καταστήσει κύριο παράγοντα, ένα μάχιμο κόμμα» υποστήριξε ο Λοβέρδος μιλώντας στο Θέμα 104,6 για την απόφασή του.

«Το βασικό πρόβλημα του κόμματος είναι να απαγκιστρωθεί από τη στασιμότητα, να μην την αναπαράγει άλλο. Αυτό το ποσοστό δεν επιτρέπει σε ένα κόμμα να συνεργαστεί, γιατί θα το καταπιούν. Δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν το αφήνει να μεγαλώσει» υποστήριξε ο Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας την αυτόνομη πορεία του κόμματος και την ενίσχυσή του.

ΚΙΝΑΛΦώφη ΓεννηματάΑνδρέας ΛοβέρδοςIssue: 2162Issue date: 28-1-2021Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα