«Φρένο» Μενέντεζ στην πώληση των F-16 στην Τουρκία

Μήνυμα στην Άγκυρα για την αγορά νέων μαχητικών αεριοσκαφών F-16 και τον εκσυγχρονισμό 80 άλλων που διαθέτει, έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, αφού συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν πωλούν στρατιωτικό

υλικό με μοναδικό γνώμονα το κέρδος.

Όπως είπε, υπάρχουν προβλήματα και καμία διάθεση από την τουρκική πλευρά για να επιλυθούν, όπως με την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400, τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνδέοντας ουσιαστικά τα παραπάνω με το θέμα της πώλησης αεροσκαφών F-16.

«Ήμουν ξεκάθαρος για το θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία. Πουλάμε τα οπλικά μας συστήματα βασιζόμενοι σε συγκεκριμένους κανόνες. Όχι μόνο για το κέδρος σε όσους ασπάζονται τις ίδιες αξίες με εμάς. Με την Τουρκία προφανώς έχουμε μια σειρά από θέματα, από τους S-400 έως τις υπερπτήσεις πάνω από το έδαφος μιας γειτονικής χώρας, της Ελλάδας. Η σχέση της με τη Ρωσία και βέβαια οι συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχουν περισσότεροι δημοσιογράφοι και δικηγόροι στις τουρκικές φυλακές, οπότε η λίστα είναι μακρά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι προκειμένου να πετύχουν την αγορά των 40 F-16 και τον εκσυγχρονισμό 80 άλλων αεροσκαφών, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα. 

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Εκνευρισμός στη SAS από τις αποκαλύψεις του BBC για «τάγματα θανάτου» (Photos/Video)

Gazprom: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε  την καλή λειτουργία του αγωγού Nord Stream 1 – «Κανένα σχόλιο» από την Γερμανία

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ ομολογεί ότι «βοήθησε στο σχεδιασμό πραξικοπημάτων» σε άλλες χώρες (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα