Φρένο Μαρινάκη στα αιτήματα για τους ένστολους: Δεν μπαίνουμε σε λογική «δως τα όλα»

Με… ισορροπιστική λογική για τους βουλευτές της ΝΔ, πιο αυστηρό ύφος για τους υπουργούς και με «μήνυμα» προς όλες τις κατευθύνσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης προσπάθησε να βάλει τέλος στην αναταραχή που προκλήθηκε στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όταν στελέχη του Υπουργικού Συμβουλίου και βουλευτές απαίτησαν να δοθούν αυξήσεις και στα σώματα ασφαλείας, όπως έγινε και με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσον

αφορά το… ζουμί της υπόθεσης, ο Π. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη τριπλές αυξήσεις στο σύνολο των Σωμάτων Ασφαλείας και συγκεκριμένα την αύξηση στα νυχτερινά από 1/1, την αύξηση ως συνέπεια της αύξησης του κατώτατου μισθού από 1/4 και το επίδομα επικινδυνότητας από 1/7. Παράλληλα, υπογραμμίσε ότι αποτελεί εθνική προτεραιότητα η στήριξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί υπάρχει μεγάλη εκροή στελεχών και δεν συμπληρώνονται πλέον οι θέσεις στις στρατιωτικές σχολές, τονισε ότι το 60% όσων ανακοινώθηκαν για τις Ένοπλες Δυνάμεις προκύπτει από την εξοικονόμηση που κατάφερε το ΥΠΕΘΑ, με κλείσιμο στρατοπέδων και αποχωρήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών και επισήμανε ότι οι αυξήσεις διασφαλίζονται και χάρη στην απόφαση της ΕΕ για ρήτρα διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες.

Από εκεί και πέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτές δεν θα είναι οι τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ. «Είναι προφανές ότι θα κινηθούμε σε αντίστοιχη λογική και για τους άλλους ένστολους», είπε, τονίζοντας ότι «δε θα αφήσουμε κανέναν πίσω αλλά όχι με όρους επικοινωνίας και δημοφιλίας. Δεν ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολιτική με όρους επικοινωνίας και δημοφιλίας, αλλά με δημοσιονομικά δεδομένα και βλέποντας και τις επόμενες γενιές». Μάλιστα, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι μόνο οι υπόλοιποι ένστολοι, που μας ενδιαφέρουν, αλλά συνολικά η κοινωνία. Γιατί ανάγκες έχουν και οι συνταξιούχοι, και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες».

Επισήμανε, δε, ότι «δεν πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα. Η οικονομία δημιουργεί προσδοκίες για αποκατάσταση αδικιών. Η προτεραιοποίηση έχει να κάνει με μία σειρά από παράγοντες. Θα έχουμε μία σειρά ανακοινώσεις στη ΔΕΘ. Με όρους υπευθυνότητας, δικαιοσύνης και δημοσιονομικής πειθαρχίας, όχι με κοινωνικούς αυτοματισμούς και έχοντας στο μυαλό μας ότι μας βλέπουν και νέα παιδιά που θέλουν το δικό τους σπίτι, ελεύθεροι επαγγελματίες ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι». Και στο ίδιο μοτίβο εξήγησε ότι «άπαντες, βουλευτές, υπουργοί, ο πρωθυπουργός επιθυμούμε να αυξάνεται το εισόδημα όλων των πολιτών. Δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτή την επιθυμία». Ωστόσο, προσέθεσε ότι «η παράταξη της ΝΔ δεν μπήκε και δεν θα μπει ποτέ στη λογική του “δωσ’ τα όλα”. Να μην επιστρέψουμε ούτε στη δεκαετία του ΄80, ούτε στη δεκαετία των μνημονίων. Το ένα έφερε το άλλο, ας μη γελιόμαστε».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «το πού θα πάνε τα λεφτά και συνολικά η οικονομική πολιτική, καθορίζεται από το οικονομικό επιτελείο υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, με δημοσιονομικά κριτήρια και όχι με όρους αναρτήσεων ή δηλώσεων» και προσέθεσε, με νόημα ότι «οι υπουργοί γνωρίζουν ότι μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο και δεσμεύονται από συλλογικές αποφάσεις. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη». «Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να είναι δυσάρεστος. Όλοι θέλουμε θετικές ανακοινώσεις για τους πολίτες. Για παράδειγμα εγώ ως ελεύθερος επαγγελματίας γνωρίζω τα προβλήματα που πέρασε ο κλάδος. Ο καθένας μας έχει μία αυξημένη ευαισθησία. Σημασία έχει η οικονομική πολιτική να ασκείται με συγκεκριμένη στρατηγική», είπε.

ΠΑΣΟΚ: Άχαρος διαγκωνισμός μεταξύ υπουργών για τα μισθολογικά των ενστόλων

«Τα τελευταία 24ωρα οι πολίτες γίνονται μάρτυρες ενός άχαρου διαγκωνισμού με αποκλειστικά εσωκομματική αναφορά μεταξύ υπουργών σχετικά με το μισθολογικό καθεστώς των ενστόλων.

Σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μοίρασε ρόλους: στο Μέγαρο Μαξίμου απέδωσε θεσμική στάση που δεν ενδίδει στην παροχολογία και στους διαφωνούντες υπουργούς τον ρόλο του λαϊκιστή και του δήθεν πονόψυχου που ζητά αυξήσεις για να ενισχύσει την προσωπική του δημοφιλία.

Η ενίσχυση των εισοδημάτων των ενστόλων απαιτεί ολοκληρωμένη στρατηγική για τη μισθολογική και βαθμολογική αναβάθμιση τους, την οποία δεν διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση», σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση απαντώντας στον κυβερνητικό εκπροσωπο.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντί για τα ειρωνικά σχόλια του κ. Οικονόμου η κοινωνία περιμένει από την κυβέρνηση να στηρίξει τους ανάπηρους συμπολίτες μας» (video)

Μπάχαλο στον ΟΣΕ, λειτουργεί με δύο οργανογράμματα – Κάνει κουμάντο ο κατηγορούμενος για τα Τέμπη, Π. Τερεζάκης

Ένστολοι: Με κινητοποιήσεις «εδώ και τώρα» απειλούν αστυνομικοί και λιμενικοί με αφορμή το ενιαίο μισθολόγιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φρένο Μαρινάκη,freno marinaki