Φωτιές: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Ηλεία (Video)

Δύσκολες ώρες στην Ηλεία, όπου συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε διάφορα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, δύσκολη παραμένει η κατάσταση με την φωτιά και στην περιοχή της Γορτυνίας, που πέρασε από την Νεμούτα Ηλείας καθώς οι εστίες είναι πολλές.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ilialive.gr στις φλόγες παραδίδεται η πλαγιά από την πλευρά της Αρκαδίας στον ποταμό Ερύμανθο, δίπλα από το διυλιστήριο που υδροδοτεί τους δήμους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας. Πύρινο μέτωπο και στο Βασιλάκι.

Στον Λάσδικα καταγράφηκε

αργά το μεσημέρι άλλη μια αναζωπύρωση, με τι φλόγες, σύμφωνα με το Open κατευθύνονται στην περιοχή της Μηλιάς

Μάλιστα, η φωτιά έχει πλησιάσει κοντά στους οικισμούς, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλος «υπάρχουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τις κατοικημένες περιοχές».

Όσον αφορά στο δεύτερο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή του Δήμου της Μεγαλόπολης, όπου η φωτιά πέρασε από την περιοχή Μέπλεια της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον Χρήστο Λαμπρόπουλο η κατάσταση είναι καλύτερη.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι αναμένονται επιπλέον επίγειες δυνάμεις από χώρες που έχουν αποστείλει βοήθεια στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Πρώτη σύσκεψη για την καταστροφή

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με κύριο θέμα την καταγραφή των ζημιών σε οικιστικές περιοχές στον Δήμο του Πύργου. Όπως ανακοινώθηκε, οι κτιριακές ζημιές παρουσιάζονται στις κοινότητες Κολύρι, Βαρβάσαινα, Λαμπέτι και Λαντζόι».

Αναφερόμενος στις φωτιές που έπληξαν το Λαμπέτι και το Κολύρι, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, δήλωσε ότι μόνο σ’ αυτές τις δύο περιοχές σημειώθηκαν καταστροφές σε συνολικά 4.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 2.500 αφορούν αγροτικές και οικιστικές περιοχές και τα υπόλοιπα δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είπε ότι «παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες στις πυρόπληκτες τοπικές κοινότητες και για το λόγο αυτό θα διπλασιαστεί άμεσα η παγία προκαταβολή προς αυτές, ενώ θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε να συμπεριληφθούν στον επόμενο προϋπολογισμό».

Ο δήμαρχος Πύργου είπε επίσης ότι «στο θεματικό πάρκο “Ξυστρή” έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο και το γραφείο εθελοντισμού μηχανισμός συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμονται στα χωριά κατόπιν συνεννόησης αποκλειστικά και μόνο με τους προέδρους που γνωρίζουν πλήρως τις ανάγκες και τα προβλήματα».

Διαβάστε επίσης

Το «τελευταίο αντίο» στον Κωνσταντίνο Μίχαλο

Σκέρτσος: Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών σε κτίρια – Γραμμή βοήθειας στο 1135

Καταγγελία: Με ρώτησαν αν έχω πολιτικό μέσο για να στείλουν πυροσβεστικό όχημα

Keywords
Τυχαία Θέματα