Φωτιές και καύσωνας «μαγνήτες» τηλεθέασης το Σαββατοκύριακο

Τα δελτία ειδήσεων, προγραμματισμένα και έκτακτα, με τα νέα από τις πυρκαγιές και τις ακραίες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, πήραν προβάδισμα στις επιλογές των τηλεθεατών.

Σε κάποιες περιπτώσεις βοήθησε και η τηλεοπτική συγκυρία. Για παράδειγμα, το πρώτο σε τηλεθέαση πρόγραμμα του Σαββάτου ήταν μεν το έκτατο δελτίο του ΑΝΤ1 στις 22.00, όμως ως ένα βαθμό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι έγινε ενώ ήταν στον «αέρα» η προβολή της ελληνικής κωμωδία «Ο κατεργάρης».

Την

ταινία παρακολούθησαν 368.000 τηλεθεατές αλλά την ώρα του έκτακτου ήταν συντονισμένοι στον ΑΝΤ1 και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις σε Ρόδο, Εύβοια, Αιγιάλεια, σχεδόν 400.000 τηλεθεατές.

Το μεσημεριανό δελτίο του Σκάι- σημείο αναφοράς για πολλούς-, αναδείχθηκε δεύτερη επιλογή του Σαββάτου και στην τέταρτη θέση ήταν το κεντρικό δελτίο του Mega.

Σε γενικές γραμμές τα μισά προγράμματα του σαββατιάτικου Top 10 ήταν δελτία ειδήσεων.

Την Κυριακή «καλύτερο» πρόγραμμα αναδείχθηκε το μεσημεριανό δελτίο του Σκάι. Εχθες η αυξημένη επιθυμία για ενημέρωση, συγκριτικά με το Σάββατο,  αποτυπώθηκε στις τηλεπροτιμήσεις.

 Επτά από τις δέκα θέσεις του ημερήσιου τηλεβαρόμετρου καταλήφθηκαν από δελτία ειδήσεων και ειδησεογραφικές εκπομπές. Οι αποδόσεις τους είχαν μικροδιαφορές, ένδειξη κινητικότητας τηλεθεατών για πληροφόρηση. Παίζει ρόλο και η δύναμη της εικόνας.

Δεύτερη επιλογή της ημέρας ήταν το επαναληπτικό επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού «Ο τροχός της τύχη». Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν οι προτάσεις στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης από τις οποίες κατάφερε να πλασαριστεί στη δεκάδα η ελληνική ηθογραφία «Ο Θόδωρος και το δίκανο» που μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε στα πέντε για το «Παρα πέντε» με την υψηλότερη τηλεθέαση της Παρασκευής

Τηλεθέαση: «Πρωτιά» για Σκάι την Παρασκευή λόγω… πυρκαγιών

Σκάι: Νικητής στη μάχη της τηλεθέασης του Σ/Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα