Φωτιές: ΕΔΕ για τις καταγγελίες για τη στάση των αστυνομικών στην επίθεση κατά των δημοσιογράφων του OPEN

Κινητοποίηση της διοίκησης της αστυνομίας για την επίθεση που δέχθηκε το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού στην φωτιά της Βαρυμπόμπης.

Συγκεκριμένα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη στάση που κράτησαν οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε το συνεργείο του OPEN, ενώ για το ίδιο θέμα διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από το τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, αρχικά υπήρξε φραστική επίθεση προς τον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά ενώ

στη συνέχεια ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτέθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη.

Η Ελευθερία Σπυράκη δήλωσε ότι ο οπερατέρ έπεσε και θύμα ληστείας, καθώς του αφαίρεσαν την τσάντα του με τα προσωπικά του αντικείμενα, και ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο κοιτούσαν άπραγοι.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Αλατζάς είπε ότι νεαρά άτομα που κυκλοφορούσαν ανενόχλητα, παρά την απαγόρευση μετακίνησης που έχει επιβάλει η αστυνομία και τόνισε ότι οι επιτιθέμενοι «είχαν μια τεράστια οργή κατά των καναλιών και έβριζαν τους δημοσιογράφους που τους χαρακτηρίζουν ψεκασμένους». Στα άτομα αυτά «υπήρχε μια φρασεολογία και ένας τραμπούκικος τρόπος δράσης που εμένα με παραπέμπει σε φασίστες».

Υπογράμμισε, δε, ότι στο σημείο βρίσκονταν αρκετοί αστυνομικοί οι οποίοι παρέμειναν θεατές στο επεισόδιο, εκτός από έναν αστυνομικό, ο οποίος «πρόταξε τα στήθη του» στο παράθυρο του αυτοκινήτου που ήταν σπασμένο, προκειμένου να μην ξαναχτυπήσουν τον δημοσιογράφο.

Η επίθεση καταδικάστηκε από όλο τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στη Γορτυνία: «Ασταμάτητο» το πύρινο μέτωπο – Μάχη να μην περάσει στο Μαίναλο (Videos)

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες για 9η μέρα – Σε ύφεση τα μέτωπα μετά τις αναζωπυρώσεις (Videos)

Τσίπρας: «Η οργή να γίνει δύναμη αλλαγής»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιές, ΕΔΕ, OPEN,foties, ede, OPEN