Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: 14 αγνοούμενοι, ανάμεσα τους 3 Έλληνες – 2 οι εγκλωβισμένοι (video)

Μεγάλη αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους στο πλοίο Euroferry Olympia, όπου ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ παράλληλα ανεβαίνει ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πλοίο Euroferry Olympia.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Λιμενικό, που μετέδωσε η ΕΡΤ 14 άνθρωποι αγνοούνται, εκ των οποίων τρεις Έλληνες, ενώ στην Κέρκυρα, ανάμεσα στους διασωθέντες, υπάρχουν και μετανάστες,

οι οποίοι δεν ήταν στη λίστα των επίσημων καταγεγραμμένων επιβατών του πλοίου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Κέρκυρα, πρόκειται για 3 Έλληνες, 9 Βούλγαρους, έναν Τούρκο κι έναν Λιθουανό.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 277 άτομα. Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Την ίδια ώρα, δύο άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο πλοίο, και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι εγκλωβισμένοι είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα.

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με την επίσημη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοιχτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι δεν έχει εντοπιστεί καμία διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, ενώ δεν έχει επηρεαστεί η σταθερότητα του πλοίου. Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του ναυτικού ατυχήματος.

Το πλοίο (κατασκευής 1995) έχει ιταλική σημαία και αναπτύσσεται από την εταιρία Grimaldi Group Grimaldi Euromed S.p.A. στη γραμμή Πρίντιζι – Ηγουμενίτσα. Έφυγε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 01.20 π.μ (τοπική ώρα) χθες το βράδυ και είχε προγραμματιστεί να φτάσει στο Πρίντιζι σήμερα το πρωί στις 9.

Επχείρηση διάσωσης

Ο πλοίαρχος του πλοίου με το που ξεκίνησε η φωτιά ζήτησε την άμεση εγκατάλειψή του, ενώ σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιταλικής Ακτοφυλακής επιβιβάστηκαν με ασφάλεια 278 άτομα ενώ ένα ακόμα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για εξετάσεις.

Le Unità Navali della #GuardiadiFinanza hanno partecipato ad un’operazione di salvataggio a bordo della nave traghetto Euroferry Olympia della Grimaldi Lines nei pressi di #Corfù. pic.twitter.com/jX1HYWM64r

— Guardia di Finanza (@GDF) February 18, 2022

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΕΘΑ: Παραίτηση «βόμβα» στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου

Πάτρα: «Δέχομαι να εξεταστώ από ψυχίατρο για το σύνδρομο Μινχάουζεν» λέει η μητέρα των τριών παιδιών

Γνωστός ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη λίγη ώρα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα