Φωτιά στην Τρίπολη: Ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό – Ολονύχτια μάχη μετά τις αναζωπυρώσεις

Ένας 29χρονος Έλληνας προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό για την φωτιά στην Τρίπολη σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Oλονύχτια θα είναι η μάχη με τις φλόγες καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει στον Άγιο Βλάσση μετά από αναζωπύρωση.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούσαν όσο υπήρχε φως, μειώνοντας αισθητά τη φωτιά, ωστόσο με την νύχτα να πέφτει υπάρχουν όπως φαίνεται εστίες αναζωπύρωσης, σύμφωνα με το Arcadiaportal.gr.

Η φωτιά

εκδηλώθηκε σε δάσος πάνω από την Τρίπολη στην περιοχή του Αγίου Βλασίου το μεσημέρι της Δευτέρας (07/08). Σημειώνεται ότι η φωτιά απείλησε την πόλη αλλά προσωρινά και το Μαίναλο, καθώς έκαιγε σε δασική περιοχή.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη φωτιά, αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν μέχρι τη δύση του ηλίου 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν το μέτωπο υπό έλεγχο εντείνεται, καθώς, παρότι δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, η φωτιά απειλεί το Μαίναλο.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτομάτως γίνεται πιο δύσκολο, λόγω της δύσβατης περιοχής και του πυκνού πευκοδάσους.

Τρεις διαφορετικές εστίες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πριν η φωτιά πάρει μεγάλες διαστάσεις, στην περιοχή του Αγίου Λουκά καταγράφηκαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς με διαφορά 10 λεπτών η μια από την άλλη, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Η τελευταία, μάλιστα, ξέσπασε 300 μόλις μέτρα από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Οι 3 εστίες είναι κάτι που προβλημάτιζε τις Αρχές. Η πρώτη εστία ήταν αρκετά κοντά στην πόλη της Τρίπολης, περίπου στο χιλιόμετρο λίγο πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους επικαλείται το Arcadiaportal, ανέφεραν ότι πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχαν προηγηθεί μικρές εκρήξεις.

Σε δηλώσεις του στο arcadiaportal.gr ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης τόνισε δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Παράλληλα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο κλειστοί είναι οι δρόμοι προς το νοσοκομείο και προς το Περθώρι.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους πυροφύλακες αλλά αμέσως ξέσπασε η δεύτερη εστία, αυτή που ήταν και πιο δυνατή και χρειάστηκε να σπεύσουν επίγειες αλλά και να ενισχυθούν ταυτόχρονα και με εναέριες. Ειδικότερα, 15 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα έφτασαν στο σημείο καθώς πρόκειται για το δασικό σύμπλεγμα του Μαινάλου, πευκοδάσος και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση για τα αυτοκίνητα.

Ακόμα έσπευσαν 8 εναέριες δυνάμεις, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Τόσο ο Δήμος της Τρίπολης όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βοήθησαν ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής από κάθε γωνιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έφτασαν στο σημείο γιατί το μεγάλο στοίχημα ήταν να μην απειληθεί η πόλη της Τρίπολης και οι διάσπαρτες οικίες που βρίσκονται γύρω από την περιοχή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ArcadiaPortal.gr (@arcadiaportalgr)

Διαβάστε επίσης:

Ν.Φιλαδέλφεια: 39χρονος συλλαμβάνεται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του – Βίντεο ντοκουμέντο

Μύκονος: Τέλος οι ξαπλώστρες που…επιπλέουν στο νερό στην παραλία της Ψαρρού (Video)

Λειψοί: Το «όχι» του Δήμου στις ξαπλώστρες σε παραλίες

Keywords
Τυχαία Θέματα