Φωτιά στη Γορτυνία: Πέρασε σε χωριά το πύρινο μέτωπο – Εντολές εκκένωσης από το 112 (Video)

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης, τόσο στην Βόρεια Εύβοια αλλά και στην Αρκαδία και Ηλεία. Η φωτιά πέρασε σε δέκα χωριά στη Γορτυνία.

Όπως εγινε γνωστό πριν από λίγο, σημειώνονται αναζωπυρώσεις σε περιοχές της Γορτυνίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, για προληπτικούς λόγους, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους 12 οικισμών προς τα οποία κινείται το μέτωπο, προκειμένου να

εκκενώσουν οι κάτοικοι ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίσι ή Μελιδόνι, εκκενώστε τώρα προς Τρόπαια, Τρίπολη».

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στους οικισμούς #Χρυσοχώρι, #ΙαματικέςΠηγές, #Λουτρά, #Λίθαρος, #Αγιονέρι, #Παρνασσός, #Όχθια, #Αετοράχη, #Κάλλιανη, #Δόξα, #Τουμπίτσι ή #Μελιδόνι εκκενώστε τώρα προς #Τρόπαια, #Τρίπολη

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) August 10, 2021

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα».

Όσον αφορά στο αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο οικισμός Λιβαδάκι έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους».

Σχετικά με το δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα».

Στις αναζωπυρώσεις στην Γορτυνία Αρκαδίας αναφέρθηκε νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για δύο ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Δάφνη και Τουμπίτσι. Οι αναζωπυρώσεις που απασχολούν την Πυροσβεστική είναι στο Καπελίτσι και στο Λιβαδάκι.

Από το πρωί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 313 πυροσβέστες, με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 101 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία (3) Ε/Π και εννέα (9) Α/Φ συμπεριλαμβανομένων ενός (1) Α/Φ της Κροατίας και ενός (1) Α/Φ της Ισπανίας. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κτηνωδία στον Βόλο: Έδεσαν πίτμπουλ σε τσιμεντόλιθο και το πέταξαν στη θάλασσα

Χαλκιδική: Νεκρός 26χρονος που χτυπήθηκε στο κεφάλι από προπέλα

Άγρια δολοφονία στις Σέρρες: 20χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συνομήλικό του

Keywords
Τυχαία Θέματα