Φωτιά στη Ρόδο: Τουρκικά πυροσβεστικά έκαναν 42 ρίψεις με 126 τόνους νερό (video)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές στη Ρόδο, ενώ με το πρώτο φώς της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά στο νησί της Ρόδου μαίνεται για έβδομη μέρα, με τα εναέρια μέσα -ελληνικά και του εξωτερικού- να δίνουν μεγάλη μάχη για την κατάσβεσή της.

Την Κυριακή, δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, έκαναν, μέσα σε μόλις λίγες ώρες 42 ρίψεις και έριξαν 126 τόνους νερό.

Τα

δυο Τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκαφη που συμμετείχαν σήμερα στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Ρόδο, από τις 14:55 έως και 18:00, στο σύνολο 6 ωρών και 10 λεπτών, έκαναν 42 ρίψεις και έριξαν 126 τόνους νερό (1/2). pic.twitter.com/USzq5FnPc6

— T.C. RODOS BK (@TCRODOSBK) July 23, 2023

Υπενθυμίζεται ότι οι πυροσβέστες πάλευαν όλο το βράδυ με τις αναζωπυρώσεις ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ανατολικά προς Μάλωνα και Μασάρη. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 266 πυροσβέστες, 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Διαβάστε επίσης:

Corriere για Πάτμο: Το νησί που «αιωρείται» στο Αιγαίο – Πρότυπο μινιμαλισμού και κομψότητας

Πάτρα: Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια – Τέσσερις συλλήψεις, ένας νεκρός και 14 τραυματίες (videos)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Ρόδο, Τουρκικά, 126,fotia, rodo, tourkika, 126