Φωτιά στη Μεσαρά: Εφιαλτική νύχτα στο Ηράκλειο Κρήτης – Χτύπησαν οι καμπάνες (Video)

Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (2/10) γύρω στις 8 το βράδυ και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλη. Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση στη θέση Λόφος Προφήτη Ηλία ανάμεσα στον Αμπελούζο και τους Αγίους Δέκα στη Μεσαρά του Ηρακλείου Κρήτης.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν συνολικά 74 πυροσβέστες με τη συνδρομή 6 ομάδων πεζοπόρων. Η αυτοδιοίκηση συνδράμει επίσης την επιχείρηση με τη διάθεση μηχανημάτων και υδροφόρων οχημάτων.

#Πυρκαγιά

σε αγροτοδασική έκταση στην Αρχαία Γορτυνία Ηρακλείου Κρήτης. Επιχειρούν 74 #πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων και 18 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 2, 2023

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση εθελοντών αλλά και πολλών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που έσπευσαν με τρακτέρ και όποιο άλλο μέσο διαθέτουν για να προσφέρουν βοήθεια.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες επικεντρώνονται στο να περιοριστεί η μεγάλη πυρκαγιά προς τη νότια πλευρά του λόφου, ενώ την όλη επιχείρηση δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Βίντεο από e- messara και nea kriti:

Διαβάστε επίσης:

Πειρατική συνδρομητική τηλεόραση: Προφυλακιστέοι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που έδερνε και βίαζε την 34χρονη – «Ήθελε να με σκοτώσει» λέει η κοπέλα

Άγιος Παντελεήμονας: Συγκλονίζουν μητέρα και κόρη – «Πρώτα έριξε στον πατέρα μου και μετά ερχόταν σε εμάς»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Μεσαρά, Εφιαλτική, Ηράκλειο Κρήτης – Χτύπησαν, Video,fotia, mesara, efialtiki, irakleio kritis – chtypisan, Video