Φωτιά στη Μάνδρα: Αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν μοναχές να εγκαταλείψουν το μοναστήρι τους (Video)

Με το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα στα Δερβενοχώρια να έχει φτάσει πλέον στη Μάνδρα και να καίει σπίτια στη Νέα Ζωή, οι εντολές για εκκένωση των οικισμών είχαν προηγηθεί, σε μια προσπάθεια να μην υπάρχουν θύματα.

Εντολές εκκένωσης δόθηκαν για αρκετούς οικισμούς στην περιοχή, με την αστυνομία να συνδράμει στο έργο της απομάκρυνσης των κατοίκων.

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι ειδοποίηση εκκένωσης εκδόθηκε και για τον οικισμό Νέου Πόντου. 

Στις 14:20 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί μοναστήρι

στη Μάνδρα, ωστόσο οι μοναχές δεν ήταν πρόθυμες να το εγκαταλείψουν.

Χαρακτηριστικό των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, είναι βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας με αστυνομικούς να προσπαθούν να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στην Μάνδρα.

Αστυνομικοί καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στην #Μάνδρα.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις για την παροχή βοήθειας στους πολίτες.#φωτια #Πυρκαγια pic.twitter.com/ifDKfYBt9S

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) July 18, 2023

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις για την παροχή βοήθειας στους πολίτες, όπως ενημερώνει το tweet της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο Open, επανέλαβε την έκκληση των αρχών να απομακρυνθούν οι πολίτες από τις περιοχές που έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί κάνουν μεγάλη προσπάθεια να πείσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς που απειλούνται από τις φλόγες. Πρόσθεσε ότι, όπως και στη φωτιά στον Κουβαρά, η αστυνομία θα μεριμνήσει για την φύλαξη των περιουσιών των κατοίκων για τον κίνδυνο κλοπών και διαρρήξεων.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: «Δεν υπάρχει αεροπλάνο, ούτε πυροσβέστης», καταγγέλλει κάτοικος της Μάνδρας

Υπό έλεγχο οι δύο φωτιές στο Δαφνί του Χαϊδαρίου

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus της ΕΕ για την χαρτογράφηση των περιοχών που κάηκαν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Μάνδρα, Αστυνομικοί, Video,fotia, mandra, astynomikoi, Video