Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μήνυμα από το 112 για τους καπνούς – «Δεν κινδυνεύουν οικισμοί», λέει ο Δήμαρχος Τανάγρας (videos)

Καθησυχαστικός ότι δεν υπάρχουν οικισμοί αυτήν την ώρα που να βρίσκονται σε κίνδυνο στα Δερβενοχώρια, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική λόγω του σύννεφου από καπνό που έχει τυλίξει την περιοχή.

«Η εικόνα είναι κακή αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με οικισμούς», σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ ο Β. Περγάλιας, προσθέτοντας ότι οι άνεμοι φυσούν ασθενείς αυτήν την ώρα,

ενώ στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Όπως εξήγησε, η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη νύχτα αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά μέχρι την κατάσβεση.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τανάγρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά εξελισσόταν αργά γιατί δεν είχε δυνατό αέρα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν αποτελεσματικά και δεν άφησαν τη φωτιά να «ξεφύγει».

Ωστόσο, έκαψε δασώδεις και θαμνώδεις περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες ζημιές.

Για την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο ο Δήμαρχος Τανάγρας είχε μιλήσει το πρωί της Τρίτης και στον ΣΚΑΪ.

Μήνυμα του 112: Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους

Την ίδια ώρα, γύρω στις 10:30 το πρωί, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω» – Νεα προθεσμία για τον δράστη της δολοφονίας στο βενζινάδικο

Η φωτιά στο Λουτράκι μέσα από τον φακό του Associated Press (photos)

Παξοί: 25χρονος χτυπήθηκε από ταχύπλοο – Συνελήφθη ο χειριστής

Keywords
Τυχαία Θέματα