Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του Euroferry Olympia – Πληροφορίες και για αγνοούμενους

Δύο άτομα φέρεται να είναι εγκλωβισμένα στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου κοντά στην Κέρκυρα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει επικοινωνία μαζί τους με στελέχη του Λιμενικού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.  Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο, επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το protothema οι δύο

εγκλωβισμένοι είναι αλλοδαποί και είναι εγκλωβισμένοι στο γκαράζ, ενώ επικοινωνούν με τις αρχές για να καταφέρουν να φτάσουν στο κατάστρωμα και από εκεί να τους παραλάβει ελικόπτερο.

Πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Open ανέφεραν πως από την πρώτη καταμέτρηση προκύπτει ότι αναζητούνται ακόμη 11 άτομα.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, η καταμέτρηση και ταυτοποίηση θα γίνει όταν θα φτάσουν όλοι οι διασωθέντες στην Κέρκυρα.

Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει πως η φωτιά στο πλοίο ξέσπασε από το γκαράζ, στις 04:25, ίσως από νταλίκα μέσα στην οποία κοιμόταν ο οδηγός και είχε αφήσει ανοιχτή τη θέρμανση. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ταυτοποίηση και την καταμέτρηση των επιβατών.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: 32χρονος κατηγορείται ότι βίαζε την ανήλικη κόρη του

Πάτρα: «Δέχομαι να εξεταστώ από ψυχίατρο για το σύνδρομο Μινχάουζεν» λέει η μητέρα των τριών παιδιών

Συγκλονίζει η ηλικιωμένη που έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ – «Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Κέρκυρα, Δύο, Euroferry Olympia,fotia, kerkyra, dyo, Euroferry Olympia