Φωτιά Εύβοια: Σπαρακτικές εκκλήσεις για βοήθεια από την Ιστιαία – «Σας παρακαλώ κάντε κάτι! Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού, θα καούμε!» (video)

Γεμάτοι αγωνία οι κάτοικοι της Ιστιαίας παρακαλούν η Πυροσβεστική να συνδράμει με εναέρια μέσα στην κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια.

Γυναίκα που βρίσκεται στον δήμο Ιστιαίας στην Εύβοια, σπαραχτικά ζητά να σπεύσουν στο σημείο εναέρια μέσα για να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα που πλησιάζουν απειλητικά. 

«Καιγόμαστε, είμαστε περικυκλωμένοι, δεν κάνουν ρίψεις νερού, μας έχουν αφήσει στο έλεος» καταγγέλλει κάτοικος της Ιστιαίας μιλώντας στο OPEN.

«Δεν πετάει τίποτα από το πρωί. Ένα ελικόπτερο κάθε μισή ώρα. Θα καεί και το τελευταίο δέντρο. Μας έχουν ξεχασμένους. Μόνο Αθήνα

και Αρχαία Ολυμπία. Κανείς δεν βοηθάει» πρόσθεσε η γυναίκα.

Μια άλλη κάτοικος της Αιδηψού, ζήτησε μιλώντας εμφανώς ταραγμένη να σταλεί εναέρια βοήθεια, λέγοντας «είμαστε 5η μέρα αβοήθητοι, καιγόμαστε και δεν το καταλαβαίνει κανείς».

«Σας παρακαλώ στείλτε εναέρια βοήθεια. Δεν μπορώ να μιλήσω έχω και τα παιδιά. (…) Έχει φτάσει μέχρι εδώ η φωτιά, θα καούμε! Είμαστε στο Πευκί, θα το κάψει όλο το Πευκί, θα τους κάψει όλους εκεί. Είναι δύο μέτωπα. Δεν θα προλάβουμε, είναι συνωστισμός με τα αυτοκίνητα. Σας παρακαλώ κάντε κάτι! Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού, θα καούμε. Είναι δύο μέτωπα, αν έρθουν δύο αεροπλάνα θα τη σβήσουν τη φωτιά. Θα καούμε! Είμαστε στο δήμο Ιστιαίας, το βλέπουμε, έρχεται! Δεν λέμε πια για δάσος. Θα καούν άνθρωποι. Δεν μπορούμε να μετακινηθούμε εύκολα γιατί είναι όλοι πυρόπληκτοι εδώ. Έχουν έρθει από Μαντούδι, Αγία Άννα. Καιγόμαστε και λένε ότι είμαστε εντάξει», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Ηλεία – Εκκενώνονται το Άνω Λούβρο και τα Άσπρα Σπίτια (Video)

Φωτιά στην Αττική: Χωρίς νερό Άγιος Στέφανος και Πολυδένδρι – Ενημέρωση ΕΥΔΑΠ

Φωτιά στην Εύβοια – Eφιαλτική πρόβλεψη Τσαπουρνιώτη: Η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά Εύβοια, Σπαρακτικές, – Σας, Ιστιαία,fotia evvoia, sparaktikes, – sas, istiaia