Φονικός καύσωνας πλήττει την Ινδία – Πάνω από 430 οι νεκροί (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 430 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ινδία τις τελευταίες ημέρες, με την θερμοκρασία να έχει αγγίξει και τους 48 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Στην πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στα κρατίδια Τελανγκάνα και Άντρα Πραντές, νότια της Ινδίας.

Οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί, ενώ συνιστούν στον κόσμο να μείνουν μέσα και να πίνουν πολλά υγρά.

Η πλειονότητα

των θυμάτων ήταν άνθρωποι που εκτέθηκαν απευθείας στον ήλιο, κυρίως ηλικίας από 50 ετών και άνω, οι οποίοι άνηκαν στην εργατική τάξη.

Στην ανατολική πόλη Κολκάτα, τα σωματεία των οδηγών ταξί κάλεσαν τους οδηγούς να μην κυκλοφορούν στους δρόμους από τις 11 π.μ. ως τις 4 μ.μ. εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση κάνοντας βουτιές σε ποταμούς όπως αυτά τα αγόρια που βουτούν στα νερά του ποταμού Sabarmati για να δροσιστούν στο Αχμενταμπάντ.

Ένας εργάτης έχει βρει καταφύγιο σε ένα καλάθι σε μια χονδρική αγορά λαχανικών μη αντέχοντας τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι το κύμα καύσωνα -το οποίο οφείλεται στην έλλειψη βροχών- θα συνεχίσει να πλήττει την χώρα για μερικές ακόμα μέρες.

ΙνδίακάυσωναςνεκροίHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα