Φεστιβάλ Καννών: Ο Χάρισον Φορντ τιμήθηκε με Χρυσό Φοίνικα – έκπληξη! (photos)

O Mr Indiana Jones, Χάρισον Φορντ, βρίσκεται στις Κάννες για το Φεστιβάλ και να προωθήσει την τελευταία του ταινία.

Πριν την προβολή του 5ου και τελευταίου (;) Indiana Jones μια έκπληξη περίμενε τον ηθοποιό καθώς τιμήθηκε με Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του.

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από αυτήν τη διάκριση», είπε ο 80χρονος Αμερικανός ηθοποιός, χωρίς να κρύβει τη συγκίνησή του, αφού παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια του Τιερί Φρεμό, του γενικού διευθυντή του Φεστιβάλ.

Όταν ανακοινώθηκε ότι η πέμπτη συνέχεια της σειράς με τις περιπέτειες

του ριψοκίνδυνου καθηγητή Αρχαιολογίας, η ταινία «Indiana Jones & the Dial of Destiny», επρόκειτο να παρουσιαστεί στην Κρουαζέτ, οι διοργανωτές είπαν ότι ετοίμαζαν μια «ειδική τιμητική διάκριση» για τον Χάρισον Φορντ, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Ο Χάρισον Φορντ έχει ένα βαρύ βιογραφικό στις πλάτες του καθώς έχει ενσαρκώσει ρόλους όπως ο Χαν Σόλο στις ταινίες Star Wars κι έχει πρωταφωνιστήσει σε μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ όπως οι ταινίες Σαμπρίνα, ο Φυγάς, Air Force One, To μυστικό της Αντελάιν, Παιχνίδια Ολέθρου κα.

Πέρσι Χρυσό Φοίνικα – έκπληξη είχε λάβει και ο Τομ Κρουζ στην παρουσίαση της ταινίας «Top Gun: Maverick» ενώ φέτος στην έναρξη του Φεστιβάλ ο 78χρονος Μάικλ Ντάγκλας, τιμήθηκε για το σύνολο της καριέρας του στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη στην Ίμπιζα η κόρη του Μικ Τζάγκερ

Ροζ Πάνθηρας: Έρχεται remake με τον Έντι Μέρφι να είναι ο «Επιθεωρητής Κλουζώ»

Τζένη Μπότση: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός για χειρουργική επέμβαση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φεστιβάλ Καννών, Χάρισον Φορντ, Χρυσό Φοίνικα –,festival kannon, charison fornt, chryso foinika –