Φατζ με σοκολάτα – ταχίνι

Ένα πολύ κομψό νηστίσιμο και ταυτόχρονα πανεύκολο καλοκαιρινό γλύκισμα φατζ που θυμίζει κορμό αλλά και σοκολατένιο χαλβά μαζί, αφού βασίζεται στο ταχίνι και την σοκολάτα.

Μπορείτε να το διακοσμήσετε με αποξηραμένα ροδοπέταλα ή ξερά φρούτα και να δροσίσετε εντυπωσιακά τους επισκέπτες σας.

Υλικά για τη Συνταγή

200 γραμμάρια κουβερτούρα καλής ποιότητας

200 γραμμάρια ταχίνι

Μια χούφτα καρύδια (περίπου 12 τεμάχια)

1 φακελάκι βανιλίνη

Μια πρέζα αλάτι

Μια πρέζα κάρδαμο

(προαιρετικά)

Για τη διακόσμηση

Μια κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη

Μια πρέζα βρώσιμα ροδοπέταλα αποξηραμένα

Εκτέλεση

Αρχικά τεμαχίστε και λιώστε τη σοκολάτα προσεκτικά, με τη μέθοδο του μπαιν μαρί. (Δηλαδή βάλτε τη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ που στηρίζεται πάνω σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πάτος του μπολ με το νερό αλλά να είναι στον αέρα). Μόλις λιώσει καλά η κουβερτούρα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε αμέσως το ταχίνι. Ρίξτε και τα καρύδια, πολύ χοντροκομμένα ή ολόκληρα και ανακατέψτε. Τέλος αναμείξτε στο μίγμα τη βανιλίνη, το αλάτι και το κάρδαμο, αν χρησιμοποιήσετε. Καλύψτε τον πάτο από ένα στρογγυλό μπολάκι με φιλμ διαφάνειας και αδειάστε το μίγμα προσεκτικά. Καλύψτε με ένα άλλο κομμάτι διαφάνειας και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα, πριν το σερβίρισμα, αφαιρέστε τη μεμβράνη, ξεφορμάρετε το φατζ σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με το κακάο. Ραντίστε από πάνω με τα αποξηραμένα ροδοπέταλα και σερβίρετε το γλύκισμα κομμένο σε φέτες.

Διαβάστε επίσης:

Χαλούμι σχάρας, σε ξυλάκια

Αφράτο και αρωματικό κέικ με σύκα

Χανιώτικα καλιτσούνια φούρνου με τυρομάλαμα

Keywords
Τυχαία Θέματα