Φάμελλος: Η αξιολόγηση καθυστερεί γιατί τέθηκαν ζητήματα πέραν της συμφωνίας
«Στην πολιτική καλό είναι να μην λειτουργούμε με υποθέσεις και διαδόσεις. Η επιβεβαιωμένη θεσμική πληροφόρηση είναι ότι η χώρα μας, από το τέλος του Νοεμβρίου 2016, ήταν έτοιμη να συζητήσει και να ολοκληρώσει την β’ αξιολόγηση», δήλωσε νωρίτερα o αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στον Ρ/Σ Alpha 9.89 FM.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Στηριζόμενοι στα πολύ καλά δημοσιονομικά, αλλά και παραγωγικά στοιχεία που εμφανίζει πλέον η οικονομία μας, δεν συζητάμε με τους δανειστές μας μόνο για το κλείσιμο
Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι σημειούμενες καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός, ότι κύκλοι εντός και εκτός της χώρας μας, έθεσαν ζητήματα πέρα και πάνω από τη συμφωνία, τα οποία δεν ήταν προϊόντα ευρωπαϊκής σύνθεσης και συνενόησης. Εντούτοις, «η Ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της ευρωπαϊκής συναίνεσης και στηριζόμενη στα πολύ καλά δημοσιονομικά και παραγωγικά στοιχεία που εμφανίζει πλέον η οικονομία μας, διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες πολίτες».
Συνεπώς, «από την πλευρά της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώνεται ότι έχουν παγώσει οι συζητήσεις τους τους δανειστές», συμπλήρωσε ο Σωκράτης Φάμελλος. «Η συζήτηση περιλαμβάνει μια συνολικότερη και αποτελεσματικότερη λύση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί. Διανύουμε μια περίοδο όπου τα Υπουργεία δουλεύουν με την ατζέντα της χώρας και όχι με έτοιμα κείμενα από το εξωτερικό, τα οποία πριμοδοτούν τους λίγους έναντι των πολλών ή τη διαπλοκή τύπου Novartis ή Siemens», όπως επισημαίνει.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι εάν, βέβαια, «κάποιοι θέλουν να δημιουργούν συνεχώς προσκόμματα, πέρα και πάνω από κάθε οικονομική θεωρία, είναι δικαίωμά τους. Αλλά, κρίνονται γι’ αυτό. Όπως κρίνονται και για το γεγονός ότι συχνά αναιρούν την θεσμική τους υπόσταση, αμφισβητώντας τα ίδια τους τα δεδομένα. Για παράδειγμα, κορυφαίοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα, ότι τα στοιχεία της Ελληνικής οικονομίας είναι ενθαρρυντικά και θα πρέπει να επανεξετάσουν τους δείκτες τους».
Επιπλέον, ο Σ. Φάμελλος μίλησε για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι σαφώς οι εκλογές αυτές θα επηρεάσουν το Ευρωπαϊκό πολιτικό και το οικονομικό μείγμα. Ωστόσο, η χώρα μας πορεύεται με ηρεμία, αξιοποιώντας όλες τις συμμαχίες και συνεργασίες που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.
«Παραμένουμε ήρεμοι και σταθεροί, δεν έχουμε κανένα λόγο να απαισιοδοξούμε. Διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα και την κοινωνία. Αυτό είναι το κριτήριο της διαπραγμάτευσης. Επιπλέον, στοχεύουμε σε ένα νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η νέα εργασία, η νέα παραγωγή, το νέο προϊόν είναι, εκ μέρους μας, η βασική ατζέντα της συζήτησης με τους θεσμούς», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Σωκράτης ΦάμελλοςαξιολόγησησυμφωνίαHas video: Exclude from popular: 0- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τρία βασικά βήματα για πεντακάθαρο μπάνιο
- Γιατζόγλου: Ο Γκάλης δεν είναι Έλληνας, δε γεννήθηκε στην Ελλάδα
- Στεφανίδου – Ευαγγελάτου: Σαββατοκύριακο στο εξοχικό τους στη Χαλκίδα – Δείτε φωτό από το σπίτι τους
- Ο Υποστράτηγος Δημ. Μπουζέλος Διευθυντής Πεζικού του ΓΕΣ
- «Φωτιά» η Τούμπα για τον Ολυμπιακό
- Ακυβέρνητο αυτοκίνητο σκόρπισε τρόμο στα Γρεβενά (video)
- Νέος Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ ο Υποστράτηγος Δημ. Βιτετζάκης
- «Είχα επιλόχειο κατάθλιψη. Έφτιαχνα βαλίτσες, έπαιρνα το παιδί και έφευγα από το σπίτι» (video)
- Μπήκαν, έσπασαν τα ακυρωτικά με ρόπαλα και τράπηκαν σε φυγή
- Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Ολυμπιακό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Προειδοποίηση Καλλιάνου: Έρχεται ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό
- Οι κίνδυνοι για την υγεία που κρύβει η ηλεκτρική σκούπα
- Πνευμονική εμβολή: Τι γίνεται αν δεν μπορείτε να πάρετε βαθιά ανάσα
- Αυτό είναι το κόλπο για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα
- «Το Survivor είναι άθλιο! Είτε ο Σπαλιάρας, είτε ο Σφαλιάρας…» (Video)
- Άρειος Πάγος: Νόμιμη για τους εργοδότες η χρήση στοιχείων από τους υπολογιστές των εργαζομένων
- Αυτοί είναι οι «πρωταθλητές» των ελληνικών εξαγωγών το 2016
- Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στην Ελλάδα (Video)
- Επανέρχεται ο Φίλης για τα εξοπλιστικά: Δεν είναι ώρα για αγορά αεροσκαφών

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Φάμελλος: Η αξιολόγηση καθυστερεί γιατί τέθηκαν ζητήματα πέραν της συμφωνίας
- «Το Survivor είναι άθλιο! Είτε ο Σπαλιάρας, είτε ο Σφαλιάρας…» (Video)
- Άνδρας έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά
- Οι κίνδυνοι για την υγεία που κρύβει η ηλεκτρική σκούπα
- Βίλντερς: Να απαγορευτεί οποιαδήποτε πολιτική συγκέντρωση Τούρκων αξιωματούχων
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΔΟΛ
- Στις Βερσαλλίες το κουαρτέτο των πιο ισχυρών χωρών της Ευρώπης
- Ηλεκτρονικό εισιτήριο και σε αρχαιολογικούς χώρους
- Στις Βερσαλίες το κουαρτέτο των πιο ισχυρών χωρών της Ευρώπης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η Τουρκία δεσμεύει για ασκήσεις τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ
- Φωτογραφίες: «Φουλαριστό» μπήκε το «Πρέβελης» στο λιμάνι της Σητείας
- Η Κατερίνα Στεφανίδη χαμογελά με το μετάλλιο στα χέρια της, ευχαριστεί τους Έλληνες και δηλώνει πως θα συνεχίσει
- ΑΠ: Συνταγματική και νόμιμη η δικαστική χρήση δεδομένων από υπολογιστές πρώην εργαζομένων
- Ναύπλιο: Ο δρόμος γέμισε συντρίμμια - Ταξί συγκρούστηκε με φορτηγάκι
- Ηράκλειο : Νέα προεδρεία σε δήμους της Ανατολικής Κρήτης
- Φ. Γεννηματά: Ετοιμάζουμε το «Σχέδιο Ελλάδα»
- Σητεία: Αναστάτωση από το πλοίο "Πρέβελης" που μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στο λιμάνι
- Α1 μπάσκετ: Με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς ο Παναθηναϊκός, επικράτησε του Άρη στο ΟΑΚΑ
- Γ' Εθνική: Πλησιάζει την κορυφή η Ερμιονίδα-Ήττα για την Αχαϊκή στην Αμαλιάδα