Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα πώλησης μωρών στην Καμπότζη - Βρέθηκαν 33 παρένθετες μητέρες σε βίλα

ΚΟΣΜΟΣ

Παράνομο κύκλωμα πώλησης μωρών με παρένθετες μητέρες εξάρθρωσαν οι αρχές της Καμπότζης, σύμφωνα με τον Guardian.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, μετά από έφοδο σε βίλα στην πρωτεύουσα Πνομ Πεμ, την περασμένη Πέμπτη, βρέθηκαν 33 έγκυες, παρένθετες μητέρες, σε διαφορετικά στάδια εγκυμοσύνης και προέρχονταν από χωριά των επαρχιών Καντάλ, Πρέι Βενγκ και Καμπότ. .

Εγκέφαλος του κυκλώματος θεωρείται Κινέζος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της βίλας, ο οποίος συνελήφθη

μαζί με ακόμη τέσσερις φερόμενους ως «υπαρχηγούς».

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Κυριακή στις ανακριτικές αρχές.

Όπως εξήγησε ο αρχηγός του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, Κέο Τέα, το κύκλωμα αναλάμβανε την γέννηση παιδιών κατά παραγγελία, για εύπορους Κινέζους.

Σε κάθε μία από τις γυναίκες, που δέχονταν να γίνουν παρένθετες μητέρες για 9 μήνες, τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος υπόσχονταν αμοιβή 10.000 δολαρίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση εμπορίας μωρών στη χώρα που εξιχνιάζεται, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μετά την αρχική τους σύλληψη, οι παρένθετες μητέρες μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα δεχτούν την απαραίτητη υποστήριξη για την εγκυμοσύνη τους. Ζευγάρια από την Κίνα, την Ινδία, το Νεπάλ και την Ταϊλάνδη, όπου αυτές οι πρακτικές είναι είτε πολύ ακριβές είτε απαγορευμένες, κατέβαλαν στο κύκλωμα έως και 50.000 δολάρια για να αποκτήσουν ένα παιδί.

Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, όσοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες παιδιών αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης 2 έως 20 ετών.

κύκλωμα πώλησης μωρώνπαρένθετεςπλούσιοιΚινέζοιΚαμπότζησυλλήψειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα