Εξαδάκτυλος σε ανεμβολίαστους: Καλό θα ήταν να σας πείσουν τα λόγια, όχι ο κορωνοϊός

Στους ανεμβολίαστους απευθύνθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία των προέδρων των ιατρικών συλλόγων στη ΔΕΘ.

«Καλό θα είναι να σας πείσουν τα λόγια μας. Γιατί αν τα λόγια μας δεν σας πείσουν, ο ιός με τον οποίο θα συναντηθείτε, δεν θα σας πει ούτε μια λέξη. Θα πράξει επάνω σας ό,τι έχει να πράξει και δεν θα συζητήσει μαζί σας ούτε ένα δευτερόλεπτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλεύρης: Το ΕΣΥ είναι εθνικό αλλά δεν
σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι κρατικό

Μιλώντας στην ίδια σύσκεψη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο για την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξουν οι πολίτες στους γιατρούς και την επιστήμη γενικότερα, αλλά και τα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση για να βελτιώσει την εικόνα του ΕΣΥ.

«Στο τέλος της ημέρας τούς γιατρούς θα ρωτήσουμε. Η κόρη μου γίνεται δώδεκα ετών και ήταν προφανές ότι ως γονέας θα ρωτούσα τον παιδίατρο τι πρέπει να κάνουμε. Όπως και ο καθένας. Γιατί όσα σποτ και να βγουν, όση ενημέρωση και να γίνει, τελικά ο ασθενής θα εμπιστευτεί αυτόν που καλεί πρώτο στο τηλέφωνο όταν συμβεί κάτι. Τον γιατρό του», είπε ο υπουργός,

Ο υπουργός επισήμανε παράλληλα πως η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι αυτή που βοήθησε το σύστημα να ανταπεξέλθει στις ημέρες που η χώρα μας δοκιμαζόταν σκληρά από τον κορωνοϊό.

«Το ΕΣΥ είναι εθνικό αλλά δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι κρατικό. Θεωρούμε ότι όλοι μπορούν να βρίσκονται σε αυτό το σύστημα και όλοι συμβάλλουν. Είτε στο επίπεδο του εθνικού συστήματος υγείας, είτε στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο ώστε ο πολίτης να έχει αυτό που υποχρεούμαστε να διασφαλίσουμε. Την υγεία», είπε.

«Και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ιδεοληψία υπάρχει και να συζητήσουμε τα πάντα. Διότι η πανδημία έδειξε ότι δεν περισσεύει κανένας από τον ιατρικό κόσμο, από τις μάχες τις οποίες καλούμαστε να δώσουμε. Είδαμε για πρώτη φορά πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Είδαμε να πιέζεται το ΕΣΥ και να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε υπηρεσίες από παντού. Είδαμε ολόκληρες δομές να δίνονται για covid περιστατικά και άλλες δομές να χρησιμοποιούνται για non covid. Είδαμε ιδιώτες γιατρούς να καλούνται να μπουν στο σύστημα εκτάκτως για να το στηρίξουν», συνέχισε.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Νεκρός ένας 14χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι

Γιάννης Χαρούλης: Το συγκλονιστικό «αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη (Video)

Πώς θυμούνται Αφγανοί την 11η Σεπτεμβρίου – «Οι ΗΠΑ έψαχναν αφορμή για πόλεμο»

Keywords
Τυχαία Θέματα