Έβρος: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις μεταναστευτικές ροές

Σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου, συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

Μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και τη διάσωση εκατοντάδων μεταναστών από νησίδες του ποταμού τις τελευταίες ημέρες, η πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκεται σε επιφυλακή.

Υπενθυμίζεται πως μόνο χθες, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 91 μεταναστών, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, από συνοριοφύλακες ΕΜΑΚ και Frontex. Εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού και μεταφέρθηκαν σε κέντρο ταυτοποίησης.

Στη μεθόριο είναι αυξημένα τα μέτρα επιτήρησης από τους συνοριοφύλακες, καθώς από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν ομάδες μεταναστών που, λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και της πτώσης της στάθμης του Έβρου, ενδέχεται να επιχειρήσουν παράνομη διέλευση με βάρκες και στη συνέχεια πεζή στην ενδοχώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Διαβάστε επίσης:

Σκέρτσος: «Κοινή ψυχή και σάρκα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ»

ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά τον Σκέρτσο ρεσιτάλ κοροϊδίας και από τον Θεοχάρη»

Εκλογές 2023: Υπόμνημα ΝΔ στον Άρειο Πάγο για «μπλόκο» σε Κασιδιάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έβρος, Σύσκεψη, Μαξίμου,evros, syskepsi, maximou