Έβρος: Προφυλακιστέοι οι τρεις «αυτόκλητοι σερίφηδες» που «συνέλαβαν» μετανάστες

Στη φυλακή θα οδηγηθούν και οι τρεις «αυτόκλητοι σερίφηδες» που «συνέλαβαν» τις πρηγούμενες ημερες μετανάστες στον Έβρο και ανέβασαν τα «κατορθώματα» τους στα social media.

Τυγκεκριμένα, την προφυλάκιση του 45χρονου Αλβανού και των δύο Ελλήνων που κατηγορούνται για κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες, αποφάσισε το μεσημέρι της Παρασκευής το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απολογία τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως. Έτσι

βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και σήμερα το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε από το πρωί της Παρασκευής, αποφάσισε και οι τρεις να οδηγηθούν στην φυλακή.

Οι κατηγορίες

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σοβαρά αδικήματα. Ειδικότερα, ο ένας από τους τρεις, αλβανικής καταγωγής, που ανέβασε και το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι άλλες κατηγορίες είναι: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι 13 μετανάστες καθώς κατέπεσαν οι κατηγορίες για εμπρησμό.

Διαβάστε επίσης:

Κορωπί: Υπολείμματα γυναικείου κρανίου βρέθηκαν σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας

«Καμπανάκι» επιστημόνων για τα χάρτινα καλαμάκια: Ασφαλή μόνο για 10 με 20 λεπτά – Τι είναι τα PFAS και γιατί είναι επικίνδυνα (video)

Φωτιά στον Έβρο: Πυροσβέστες διέσωσαν 25 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί στο δάσος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έβρος, Προφυλακιστέοι, Δικαστικό Συμβούλιο,evros, profylakisteoi, dikastiko symvoulio