Ευρωπαϊκό «stop» στην Fraport

ΕΛΛAΔΑ

Νέα προβλήματα εμφανίζονται για την συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με την Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια., καθότι ένα έγγραφο από τις Βρυξέλλες και την Επιτροπή Αναφορών της Κομισιόν έρχεται, ενδεχομένως, να βάλει στοπ στα σχέδια της γερμανικής εταιρείας.

Τουλάχιστον σε ότι αφορά τα αεροδρόμια που έχουν κατασκευαστεί ή ανακαινισθεί με ευρωπαϊκούς πόρους, όπως για παράδειγμα το αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με το «flashnews.gr», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών σε έγγραφό

της ανακοινώνει ότι δέχεται να ερευνήσει την Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) για την εκχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport.

Συγκεκριμένα, η προσφυγή έχει να κάνει με την απαγόρευση της εκποίησης υποδομών που έχουν κατασκευαστεί με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, όπως γίνεται με τα αεροδρόμια Χανίων και Θεσσαλονίκης.

Η Επιτροπή στο έγγραφό της απαντά στην ΟΣΥΠΑ ότι έχει αρχίσει να εξετάζει την αναφορά και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα σχετικά με το θέμα. Συμπληρώνει μάλιστα, ότι τα θέματα που θίγονται από πλευράς ΟΣΥΠΑ πρέπει να υποβληθούν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον λόγο αυτό και διαβίβασε την αναφορά στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών καθώς και στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.

Πηγή: Flasnews.gr

Fraportπεριφερειακά αεροδρόμιααεροδρόμιαΚομισιόνΕπιτροπή ΑναφορώνΟμοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Πολιτικής ΑεροπορίαςΟΣΥΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα