Εύα Καϊλή: Ο διευθυντής της Le Soir αποκάλυψε την κίνηση που της κόστισε με φυλάκιση (Video)

Σε μία πολύ σημαντική αποκάλυψη αναφορικά με την Εύα Καϊλή και τους λόγους για τους οποίους οι αρχές του Βελγίου προχώρησαν στη σύλληψή της προχώρησε ο διευθυντής της βέλγικης εφημερίδας «Le Soir».

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της «Le Soir» Κριστόφ Μπερτί, που πήρε μέρος στην έρευνα της εφημερίδας, σε συνεργασία με την ιταλική «La Reppublica», ανέφερε μιλώντας στον Alpha ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα

μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς το άσυλο στο Βέλγιο είναι ισχυρό, αν δεν είχε δώσει τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της, Αλέξανδρο.

«Η Εύα Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε κάνει το λάθος να δώσει την βαλίτσα στον πατέρα της και να προσπαθήσει να τα απομακρύνει», λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Le Soir, εξηγώντας ότι η βουλευτική της ασυλία θα την προστάτευε

Ο Ιταλός δημοσιογράφος, που έχει υπάρξει ένας από τους πρωτοστάτες της αποκάλυψης της υπόθεσης, αποκάλυψε, ότι «η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο δίκτυο που είχε χτίσει ο Παντσέρι, λόγω του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος εκείνη την περίοδο εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή».

Όπως σημειώνει, η αξία της Εύας Καϊλή ήταν μεγάλη για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς την εκμεταλλεύτηκε, επειδή «αποτελούσε ένα ισχυρό πρόσωπο, το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο για τη «δουλειά» του, κοινώς να ασκεί επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κατάρ και το Μαρόκο».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι ανεπίσημες έρευνες για το Qatargate είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο και όχι τον Δεκέμβριο, όπου και άρχισαν να σημειώνονται τα μπαράζ συλλήψεων στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

Πινγκ πονγκ δηλώσεων ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ηλιόπουλος: «Αισχροκέρδεια και λεηλασία της κοινωνίας με υπογραφή Μητσοτάκη»

Απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν: «Συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Keywords
Τυχαία Θέματα